Şanlıurfa'da Gençlere Verem Hastalığı Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da Gençlere Verem Hastalığı Anlatıldı

Şanlıurfa\'da Gençlere Verem Hastalığı Anlatıldı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Gençlik Merkezi, verem hastalığı ile ilgili seminer düzenledi.

18.04.2014 11:48  Güncelleme: 11:47

Doktor Barış Canbek'in sunduğu seminerde gençlere verem hastalığının ne olduğu, veremden korunmanın yolları, hastalığın belirtileri, veremin vücudu nasıl etkilediği ve aşının ne zaman yapılması gerektiği gibi konular anlatıldı. Seminere Şanlıurfa Gençlik Merkezi çalışanları, kursiyerleri ve Seyyah- Bizim İller Projesi kapsamında Siverek'ten Şanlıurfa'ya gelen kadın grubu katıldı.

Seminerle ilgili değerlendirme yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp "Geçmişte olduğu gibi çağımızda da tehlikesini sürdüren verem hastalığı ile ilgili gençlerimizi aydınlatmak istedik. Çünkü bilgili olmak hastalıktan korunmanın birinci basamağıdır. Genç hastalığı bilip hangi yollarla bulaştığını öğrenirse, hastalıktan korunmanın yollarını da bilir. Gençler bu seminerle verem hastalığının tetkikinin ne kadar basit olduğunu öğrendiler. Gençleri bu tür konularda bilgilendirmek gerekir çünkü internet çağında her bilgi gençlerin elinin altında olmasına karşın gençler bu konuları internetten araştırmıyor. O yüzden ilgi çekici bir hale dönüştürerek gençlere aktarmak gerektiği inancındayım. Belki bunu yaparak birçok hastalıktan gençlerimizi korumuş olacağız en azından bu yolda bir adım atmış olacağız" dedi.

Eğitimin önemine değinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Verem günümüzde korkulacak bir hastalık olmaktan çıkmış yapılan tıbbi müdahalelerle iyileşme anlamında yüzde yüz tedavi edilebilen bir hastalık haline gelmiştir. Sunumu gerçekleştiren değerli hocamızın da belirttiği gibi, erken teşhis son derece önem arz etmektedir. Bu yıl düzenlediğimiz bu etkinlikle farkındalık oluşturmak anlamında çocuklarımıza bu hastalığı tanıtmaya çalıştık. Unutulmamalı ki, toplumumuzun geleceğini oluşturacak olan gençlerimizin bu konularda bilgi sahibi olmaları, geleceğimiz açısından hayati önem arz etmektedir. Kurum olarak bilinçli fert sağlıklı toplum anlayışıyla bu tür etkinliklerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Temennim ilimizde ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı ve spor ile dolu bir hayat sürmeleridir" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da Gençlere Verem Hastalığı Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement