Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP'nin seçim beyannamesinde Passolig uygulamasını kaldıracağı yönündeki vaatleri konusunda, "Elektronik biletin uygulaması, elektronik bilet kanunu çıkaran evet TBMM'dir ve burada bütün partilerin bir mutabakatı var. Yani bunu da atlamamak gerekiyor.

07.10.2015 17:34

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP'nin seçim beyannamesinde Passolig uygulamasını kaldıracağı yönündeki vaatleri konusunda, "Elektronik biletin uygulaması, elektronik bilet kanunu çıkaran evet TBMM'dir ve burada bütün partilerin bir mutabakatı var. Yani bunu da atlamamak gerekiyor. Mecliste temsil edilen tüm siyasi partiler bu kanun bu meclisten geçerken buna onay verdiler. Bu anlamda sorumluluk alanında yetki, Türkiye Futbol Federasyonu'ndadır" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Atakum ilçesinde bir dizi temaslarda bulunan Bakan Kılıç, esnaf temsilcileriyle kahvaltı yaptıktan sonra bakanlığına ait yatırımları inceledi.

Yapımı tamamlanmak üzere olan Atakum Gençlik Merkezi ve Olimpik Yüzme Havuzları'nda yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Kılıç, söz konusu tesislerin 10 günden daha kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağı sözünü verdi.

Türkiye'de son dönemde 65 olimpik yüzme havuzu inşa edildiğini anlatan Kılıç, amaçlarının gençlere yüzme sporunu sevdirerek olimpiyatlara sporcu yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleşen tesisleşme hamlesinin AK Parti iktidarları döneminde hızlı bir şekilde yapıldığını vurgulayan Kılıç, "Bu tip tesislerin 20 milyon civarında bir maliyeti var ama görüyorsunuz Türkiye'de artık 65 tane buna benzer tesis inşa edilmiş durumda. Bunlar kullanıma giriyor ve girdi. Yapacağız değil, yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. İnanıyorum ki ülkemizin sporuna, gençliğine geleceğine çok daha büyük katkıda bulunacağız. Türkiye'nin ve temsilinin güçlenmesi için çok daha büyük başarılara imza atılacak diye ümit ediyorum" dedi.

Passolig uygulaması

Bir gazetecinin, CHP'nin seçim beyannamesinde Passolig uygulamasının kaldırılması yönündeki vaadiyle ilgili görüşlerini sorması üzerine Bakan Kılıç, söz konusu elektronik bilet uygulamasının TBMM'de alınan kararla kanun olarak çıkarıldığını anımsattı.

Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Elektronik biletin uygulaması, elektronik bilet kanununu çıkaran TBMM'dir ve burada bütün partilerin bir mutabakatı var. Yani bunu da atlamamak gerekiyor. Mecliste temsil edilen tüm siyasi partiler bu kanun bu meclisten geçerken buna onay verdiler. Bu anlamda sorumluluk alanında yetki, Türkiye Futbol Federasyonu'ndadır. Yani uygulamayla ilgili olan yetki. Böyle bir uygulamanın seçilmiş olmasından dolayı da yapılan bir ihale vardır. Bu 2013'ün Temmuz ayında yapılmış bir ihaledir. Ortaya konan bir sistemdir. Bu bir günde ortaya çıkmış bir şey değil. Dolayısıyla şimdi bir anda karşı çıkmakta bununla ilgili çok iyi bilgilendirilmedi anlamına geliyor bazı çevrelerin. Tabi birtakım eksikler olabilir. Uygulamada eksiklerin giderilmesi konusunda zaten Futbol Federasyonu'nun, hem kulüplerin bazı talepleri oldu, bazı çalışmaları var."

Seyirci sayısının geçen seneye oranla ciddi bir şekilde arttığını belirten Kılıç, futbolun içerisindeki oyunun ve rekabetin de buna ciddi oranda etkisi olduğunu ifade etti.

-  "Olumsuz ve küfürlü tezahüratın karşısında duruyoruz"

CHP'nin aynı söyleminde, "isteyen istediği şekilde slogan atacak" yönünde vaatleri olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Zaten statlarımızda isteyen kişinin ve isteyen taraftar grubunun 'slogan atmaması' diye bir şey yok. Bunlar zaten futbolun bir parçası ama söylenen bir şey var. Bunu bütün spor otoriteleri ve bütün siyasi partilerin de paylaştığını düşünüyorum. Olumsuz ve küfürlü tezahüratın karşısında duruyoruz zaten. Bunun dışında herhangi bir şey söz konusu değil. Bunun karşısında herhalde ben tahmin ediyorum ki tüm siyasi partiler de dururlar" ifadelerini kullandı.

Şiddeti içeren konularda da çok ciddi düşüş olduğunu, bütün bu tribün olaylarında azalma yaşandığını aktaran Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ama tabi şöyle diyorlar; 'Tribün olaylarında azalma var. Çünkü seyirci sayısında bir gerileme var'. Ama şu anda da bakıyoruz seyirci sayısında artış var. Ama olaylarda bir artış yok. Demek ki burada ciddi manada ortaya konmuş bir şey var. Eksikler olabilir ama uygulamayla ilgili olarak sorumluluk üzerinde olan federasyonumuzda bu anlamda çalışmalar yapıyor. Kulüplerle görüşüyor. Eksikler gideriliyor. Genel anlamda baktığımızda bunun elektronik bilet kanunuyla, sporda şiddeti önleme yasasıyla ilgili bir genel çerçeve olduğunu görüyoruz. Bu anlamda tüm siyasi partilerin meclisten bu yasa geçerken altında imzası olan bir kanun olduğunu ben tekrar hatırlatmak istiyorum".

Bakan Kılıç, terör örgütü üyelerince tahrip edilen Kars Sarıkamış'daki kayak tesislerinin en kısa sürede 1.5 milyon avro harcanarak yeniden onarılacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement