Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Arnavutluk'ta - Son Dakika
Güncel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Arnavutluk'ta

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında, Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erion Veliay ile görüştü.

24.02.2015 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında, Arnavutluk Sosyal Refah ve Gençlik Bakanı Erion Veliay ile görüştü.

Başkent Tiran'daki görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak yapıldı.

Bakan Kılıç daha sonra, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ile TİKA ofisini ziyaret ederek, Tiran Büyük Camii'nin yapılacağı arazide incelemelerde bulundu.

Arnavutluk'a yapmış olduğu ziyareti AA muhabirine değerlendiren Kılıç, burada Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci toplantısına katıldığını söyleyerek, "Bugün sabahtan itibaren buradaki toplantılarda çalışmalarımızı yaptık. Bu çerçevede terörizme karşı ortak bir bildirinin altına imzayı attık, sonuca bağlandı. Güneydoğu Avrupa Ülkeleri İşbirliği Süreci'nin ana unsurlarından birisi olarak, Türkiye'yi temsilen buradaki çalışmalarımızı tamamlamış bulunuyoruz" diye konuştu.

Programı kapsamında Tiran Büyük Camii'nin inşa edileceği alanda incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Kılıç, "İkili görüşme gerçekleştirdiğim sayın Bakanımız, ki kendisi dini işlerden solumlu olduğunu da söyledi, caminin inşaası ile yakından ilgileneceğini aktardılar. Aynı anda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da bu konuda yakın bir takipte olduklarını biliyoruz. Ümit ediyorum en yakın zamanda buradaki caminin temel atma törenini yapıp açılışını da gerçekleştireceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte dün akşam Tiran'a gelen Kılıç, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (SEECP) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na Türkiye'yi temsilen katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Arnavutluk'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement