Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy Bartın'da - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy Bartın'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy Bartın\'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, bakanlığın Bartın’da gerçekleştirdiği yatırımları yerinde inceledi.

17.10.2015 11:39

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, bakanlığın Bartın'da gerçekleştirdiği yatırımları yerinde inceledi.

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ile birlikte Ömertepesi'nde inşaatları süren spor kompleksi ve yüzme havuzu inşaatlarındaki çalışmaları denetleyip, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir'den bilgiler alan Altunsoy, yatırımların bittiğinde Bartın'ın spor alanında önemli yatırımlara kavuşacağını belirtti. Gençlerin huzur ve güven ortamında sportif faaliyetlerde bulunabileceklerini kaydeden Altunsoy, "81 ilde yatırımlarımız var. Şantiyelerimiz devam ediyor. Bugün de Bartın'da devam eden tesis çalışmalarımızı incelemek için geldik. Şu an 5 salonlu sporcu fabrikamızı, tesislerimizi, havuzumuzu gezdik. Çalışmalar sona yaklaşmış. Bartın'daki gençlerimiz gerçekten çok şanslı. Bir kompleks halinde bu yatırımlarımız bitmiş olacak. Bittiğinde gençlerimiz huzur içinde spor yapma imkanı bulacaklar" dedi.

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini ve müteahhitlerle yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini de anlatan Altunsoy, "Müteahhitlerle yaptığımız görüşmelerde tesislerin 1 ay içerisinde tamamlanacağını söylediler. 1 ay sonra yeniden geleceğiz. Müdürümüz de inşaatları takip ediyor. Bu inşaatların 1 ay içerisinde biteceğine güvenerek malzemelerimizi de gönderdik. Müdürümüz malzemeleri aldı. Şu an malzemeler inşaatların bitmesini bekliyor" diye konuştu.

Yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Altunsoy, "Sporcu fabrikalarımız Türkiye'de yaptığımız önemli projelerden bir tanesi. Adından da anlaşıldığı gibi sporcu yetiştirecek olan bir merkez. Her branşın kendisine özgü salonu var. Bütün malzemeleri tamamlanmış durumda. Sporcularımız artık bir salona sıkışmayacak. Sıra bekleyen sporcu artık görülmeyecek. Bütün branşlar birbirinden ayrı salonlarda olacak. Bu tesisler ülkemizin birçok yerinde yapılıyor. Bakanlığımız da bu projeye büyük önem veriyor" şeklinde konuştu.

Yeni tesislerle yeni sporcular yetişeceğini ve Bartın'ın başarısının artacağını belirten Altunsoy şöyle devam etti: "Havuzumuzda gerçekten ilimize yakışacak. Yarı olimpik bir yüzme havuzu. Yüzmenin bizim temel sporlarımızdan bir tanesi olması lazım. Bütün illerde bu nedenle havuzlarımız yapılıyor. Gençlik Merkezimiz de bu yatırımların, okulların ve yurtların bulunduğu bir yerde. Merkezimizde bir gencin aradığı her şey bulunuyor. Gençlerimiz merkeze gelince isterlerse sporlarını da aynı alanda yapabilecekler. Devlet bu konuda bütün imkanlarını seferber etti. Bundan sonrası artık gençlerimize kalmıştır" - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy Bartın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement