Genel Başkan Dokuzcan, Mezitlili Üretici Kadınlarla Bur Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Genel Başkan Dokuzcan, Mezitlili Üretici Kadınlarla Bur Araya Geldi

Genel Başkan Dokuzcan, Mezitlili Üretici Kadınlarla Bur Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı’nda üretici kadınlarla bir araya geldi.

20.01.2015 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı'nda üretici kadınlarla bir araya geldi.

Bir dizi toplantı ve ziyaret kapsamında Mersin'e gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan, Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde de incelemelerde bulundu. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı makamında ziyaret eden Dokuzcan, her salı düzenlenen 'Halk Günü' çerçevesinde, makam odasındaki vatandaşlarla da görüştü. Dokuzcan, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, kadınlara son derece önem verdiğinin altını çizdi. Tarhan, Dokuzcan'a Mezitli'nin kültür ve tarihini taşıyan gravürlü Soli Pompeiopolis tabağı hediye etti.

Dokuzcan'ın Mezitli'deki ikinci durağı Kadın Üretici Pazarı oldu. Üretici pazarındaki tezgahları Başkan Tarhan ile birlikte gezen Dokuzcan, her koşulda kadınların yanlarında olduklarını söyledi. Başkan Tarhan da Mezitli Belediyesi'nin birçok çalışmasında kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığını ve kadınların ekonomik yönden özgür olmaları adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Tarhan, "Pazarımızda hiçbir siyasi ayrım yapmadan bölgemizin her yerinden arkadaşlarımız mevcut. Belediyemizde 18 meclis üyemizin 3'ü kadın. Aslında daha fazla kadın olması lazım, bunu gelecekte daha da artıracağız. Biz her zaman kadınların yanında olacağız. Kadınlar da belediyemizin birçok çalışmasında bizi yalnız bırakmıyorlar. Gönüllülerimizin birçoğu kadınlarımızdan oluşuyor. Gönüllü arkadaşlarımız hiçbir beklentisi olmadan Aşevimizde, Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezimizde ve Kadın Üretici Pazarımız gibi muhtelif yerlerde bize büyük katkı sunuyorlar" dedi.

Tarhan'ın, yaptığı çalışmalarda kadın erkek eşitliğinden yana koyduğu tavırla herkesin gönlüne taht kurduğunu vurgulayan Dokuzcan ise Mezitli'de kadının, toplumsal hayattan uzaklaştıran zihniyete karşı kararlı, güveni ve umudu örgütleyen bir dirayetin olduğunu belirtti. Kadına yönelik emeğin önemine vurgu yapan Dokuzcan, "Kadınların böyle bir yerde değerlendirilmesi ve onların emeklerinin görünür hale gelmesini, aynı zamanda ekonomik anlamda desteklenmesini çok önemli buluyoruz. Yerel yönetimler, kadın-erkek eşitliğini sağlamaya yönelik en etkin kuruluşlardır. Bu yüzden Başkanımız Neşet Tarhan'a teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genel Başkan Dokuzcan, Mezitlili Üretici Kadınlarla Bur Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement