Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçime Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, kılık kıyafete ciddi harcamalar yapılırken dil, edebiyat ve sanata fazla yatırım yapılmadığını belirterek, "Çocuklarımız mutlaka ama mutlaka iyi bir Türkçe ve dil eğitimi almalı. Hayatta başarılı olması için bu olmazsa olmazdır.

13.05.2015 11:51

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, kılık kıyafete ciddi harcamalar yapılırken dil, edebiyat ve sanata fazla yatırım yapılmadığını belirterek, "Çocuklarımız mutlaka ama mutlaka iyi bir Türkçe ve dil eğitimi almalı. Hayatta başarılı olması için bu olmazsa olmazdır. Kendi dilini bilmeyen bir öğrencinin hayatta başarılı olması mümkün değil" dedi.

Erdem, AK Parti Bayrampaşa Kadın Kolları'nca, Arda Turan Sosyal Tesisleri'nce organize edilen programda Hacı İlbey İlkokulu'nun aile birliği üyeleri ve sınıf anneleri ile bir araya geldi.

Burada konuşan Erdem, kendisinin de uzun yıllar öğretmenlik yaptığını hatırlatarak, AK Parti hükümetlerinin eğitime verdiği önemden bahsetti.

Ekrem Erdem, iktidarları öncesinde en fazla bütçenin milli savunmaya gittiğini belirterek, "Artık bütçemizin en ağırlıklı kısmı; milli eğitime gidiyor. Geleceğimizi iyi icra edeceksek, sağlam ellere teslim edeceksek, öz sahibi bir ülke olacaksak yapmamız gereken ilk şey; eğitime ve genç nesle değer vermemiz, gençleri en iyi şekilde yetiştirmemizdir" diye konuştu.

Türkiye'nin genç nüfus açısından avantajlı olduğunu dile getiren Erdem, bu avantajı en iyi şekilde kullanabilmek için eğitime fazlasıyla önem vermek gerektiğinin altını çizdi.

Eğitim noktasında muhteşem işler yaptıklarını, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardıklarını anlatan Erdem, 4+4+4 eğitim sistemiyle öğrencileri özgürleştirerek, kabiliyetleriyle alakalı derslere teşvik ettiklerini aktardı.

Erdem, önceden çocukların kitap bulamadığı için aylarca derse başlanılmadığını kaydederek, şimdi kitapları devletin verdiğini ve ilk günden itibaren dersin işlenebildiğini ifade etti.

Öğretmen sayısını artırdıklarını, artık daha fazla değer verilen öğrencilere tablet dağıtmaya başlandığını belirten Erdem, eksikleri beraber gidereceklerini söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Erdem, artık çocukların kabiliyetlerine yönelik mesleklere daha fazla yönlendirildiğini, meslek liselerine daha çok önem verdiklerini bildirdi.

"İyi bir Tükçe olmazsa olmaz"

Kendisinin Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı olduğunu anımsatan Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Amacımız kendi dilini iyi konuşabilen nesilleri yetiştirmek. Kılığımıza kıyafetimize ciddi harcamalar yapıyoruz ama dilimize, edebiyatımıza, sanatımıza çok fazla yatırım yaptığımızı söyleyemeyiz. Kaldı ki insanın değeri, dili kadardır dili.

İnsanlar kılığıyla kıyafetiyle karşılanır ama sözüyle değerlendirilir. Bu yüzden çocuklarımız mutlaka ama mutlaka iyi bir Türkçe ve dil eğitimi almalı. Hayatta başarılı olması için bu olmazsa olmazdır. Kendi dilini bilmeyen bir öğrencinin hayatta başarılı olması mümkün değil. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz."

"F" klavyenin Türkçe'ye uygunluğuna ve kullanım kolaylığına da değinen Erdem, "F" klavyenin kullanılmasını önerdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, 7 Haziran'da yapılacak seçimleri de hatırlatarak, "Bu seçimde anlattığımız güzelliklerin devamı, çocuklarımız, geleceğimiz, engellilerimiz, Bayrampaşamız için sizden destek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement