Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçime Doğru

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için 41 bin 126 kayıtlı Türk seçmenin bulunduğu Avustralya'da oy verme işlemleri tamamlandı.

31.05.2015 15:26

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için 41 bin 126 kayıtlı Türk seçmenin bulunduğu Avustralya'da oy verme işlemleri tamamlandı.

Genel seçimler için oy kullanma işleminin yerel saatle 19.00'da sona erdiği Avustralya'nın Melbourne kentinde 4 bin 187, Sydney'de 2 bin 902, başkent Canberra'da ise 100 Türk vatandaşı oy kullandı.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ilk kez oy kullandığı cumhurbaşkanı seçimleri için Avustralya'da 4 bin 255 kişi oy kullanırken, ülke genelinde 7 Haziran genel seçimleri için 7 bin 189 gurbetçi oy kullandı.

Seçime katılım oranı gurbetçileri tatmin etmedi

Melbourne Başkonsolosluğuna kurulan oy verme merkezinde MHP'den seçim komisyonu üyesi olarak 24 gün boyunca görev yapan 72 yaşındaki Ali Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimlerine nazaran 25. Dönem Milletvekili Seçimleri için sandığa giden seçmen sayısında yaşanan artışın yeterli olmadığı söyledi.

Başkonsolosluktaki oy kullanma merkezinde tam bir barış, hoşgörü ve anlayış içinde seçimleri tamamladıklarını dile getiren Özdemir "24 gün boyunca biz burada çok ilgi gördük, bütün diğer partili arkadaşlarımızla kardeş gibiydik, beraber yedik içtik. Bu anları ömrüm boyunca unutamayacağım" ifadelerini kullandı.

Avustralya'da kullanılan 7 bin 189 oy, artan oy pusulaları ve seçim malzemeleri diplomatik kuryeler ve siyasi parti temsilcilerinin refakatinde 2 Haziran Salı günü Türkiye'ye gönderilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement