Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Haluk Pekşen, Kandil günü imamlara hakaret ettiği iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

02.06.2015 18:50

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Haluk Pekşen, Kandil günü imamlara hakaret ettiği iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

Pekşen, yaptığı yazılı açıklamada,  bazı gazete ve internet sitelerinde kendisiyle ilgili olarak "CHP adayından Kandil günü imamlara hakaret" başlığıyla haber yayımlandığını anımsattı.

Bu haberin asılsız olduğunu belirten Pekşen, Vakfıkebir'deki konuşmasında tepkisinin tamamen, daha önce de sık sık tekrarlandığı üzere, belediye hoparlöründen yapılan kasıtlı anonslara olduğunu ifade etti.

Pekşen, söz konusu konuşmasının açık olduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

"Tepkim her gittiğimiz mitingde konuşmaya başlamamızla AK Partili belediye hoparlörlerinden anonsların başlatılmasına ve yurt dışında sahte oy kullanmak isterken yakalanarak hakkında tutanak düzenlenen imamadır. Konuşmamı çarpıtarak veya bir kısmını alıp bir kısmını çıkararak, böyle alçakça oyunların içine girenlerin yakasına yapışmasını bilirim. Konuşmam tam olarak dinlenirse orada tepkim tamamen AK Parti için militanlaşan ve hatta olayı daha ileri boyuta götürerek sahte oy kullanmak isterken yakalanan yurt dışındaki imamadır. İyi izlenirse konuşmamda 'kutsal dinimize saygımdan dolayı 2 dakika susup dinliyoruz' diyorum. Söylediklerim açık, tek kelime hakaret yoktur."

Bu senaryolara boyun eğmeyeceğini belirten Pekşen, "Kutsal ayetlerimizle bakara makara diyerek seviyesizce söz söyleyenlerden dinimizi öğrenecek değiliz. Din adamlarımız beni çok iyi tanır ve bilirler, bende onları iyi tanırım, hakaret ne demek?. Bunu yapanlar belli ki Trabzon'da kaybetmekte olduklarının telaşıyla yapmaktadırlar" ifadesini kullandı.

Pekşen, bu tür haberleri yapan gazete ve internet siteleri hakkında gerekli yasal işlemleri başlattıklarını da kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement