Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçimlere Doğru

Antalya bağımsız milletvekili adayı Hasan Subaşı, kendi kurduğu Antalya Toptancı Hali'ni ziyaret ederek, esnaf ve üreticilerle sohbet etti.

12.05.2015 13:53

Antalya bağımsız milletvekili adayı Hasan Subaşı, kendi kurduğu Antalya Toptancı Hali'ni ziyaret ederek, esnaf ve üreticilerle sohbet etti.

Subaşı, Türkiye'nin en büyük üretici hali olan Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali'ni işlerin en yoğun olduğu sabaha karşı gezdi. Hal esnafı ve üreticilerle sohbet edip onların sorunlarını dinleyen Subaşı, "Türk tarımı alarm veriyor. Ürün fiyatları ile girdiler eşit artmıyor, ihracat durma noktasında acil tedbir ve teşvik gerekiyor" dedi.

Kamuoyunda "Hal Yasası" olarak bilinen 5957 sayılı eski yasanın sektörün ekonomik koşullarına cevap veremediğini savunan Subaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şüphesiz yeni yasa kayıt dışını ortadan kaldırmaya yönelik tedbirleri getirmiş, iyi yanları da var. Ancak Yasa'nın uygulamaya girdiği 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana hale giren ürün miktarında her geçen gün bir azalma söz konusu. Büyük üretici, iki ayrı hal için para ödememek için ürününü direkt İstanbul haline ya da büyük şehirlere götürüyor."

Nisan ayında Elmalı ve bölgesinde meydana gelen don olayının çiçekteki meyveye büyük zarar verdiğini, ardından gelen dolu ve hortumun meyveyi tamamen yok ettiğini anlatan Hasan Subaşı, kendisinin de bir üretici olduğunu ve hemen hemen 10 yıldır elmayı aynı fiyata sattıklarını kaydetti.

Narın iki sezondur dalında kaldığını vurgulayan Subaşı, "Narenciye derseniz aynı. Üreticinin geliri artmıyor ama girdi fiyatları her geçen gün artıyor. Hele hele dövize dayalı girdi fiyatları üreticinin belini büküyor. Tarım sektöründe sıkıntı bitmiyor, tarım sektörü alarm veriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement