Gezi Eylemcisi Ölümle Pençeleşiyor - Son Dakika
Güncel

Gezi Eylemcisi Ölümle Pençeleşiyor

Gezi Eylemcisi Ölümle Pençeleşiyor

Mersin'de Gezi Parkı eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkılan ve bu nedenle dil kökü kanseri olduğu iddia edilen Mehmet İstif, ölümle pençeleşiyor.

26.04.2014 12:49  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazılım Uzmanı Mehmet İstif, 17'nci Mersin Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda gerçekleşen Taksim Gezi Parkı protestolarına katıldı. Polisler, eylemcileri biber gazı ile müdahale edip, dağıttı. Sıkılan biber gazından Mehmet İstif de etkilendi. Yakın mesafeden yüzüne biber gazı sıkılan İstif, ertesi gün yüzünde, ağzında oluşan kızarıklık ve şişlikler nedeniyle Toros Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada muayene edilen İstif'e enfeksiyon tanısı konulup, tedavisi için sprey türü ilaçlar verildi. Ancak Mehmet İstif'in ağzındaki yaralar daha da kötüleşti. Birkaç gün sonra Mehmet İstif, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti. Kulak burun boğaz polikliniğindeki muayenesinde 'alerjik reaksiyon' tanısı konulan Mehmet İstif, geçen 24 Temmuz'da aynı hastanede ameliyat edildi. İstif'in dilinde oluşan mukoza operasyonla temizlendi. Bu ameliyatın ardından İstif, konuşma ve beslenme güçlüğü çekmeye başladı.

KANSER TEŞHİSİ KONULDU

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Mehmet İstif'e biyopsi yapıldı. Dilindeki yaranın dil kökü kanserine dönüştüğü saptandı. Radyoterapi ve kemoterapi tedavisine başlandı. İstif yazılım işini yaptığı işyerini kapatmak zorunda kaldı. İstif sadece emekli olan babası tarafından ancak maddi olarak destek görebiliyor.

TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Hastalığı ilerleyen Mehmet İstif, götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kanser nedeniyle dilinin bir bölümü de alınan İstif, şiddetli ağrılar, enfeksiyon ve yüksek ateş nedeniyle ölüm kalım savaşı veriyor. Konuşamadığı için kendini yazarak ifade eden İstif, "Devletten biber gazının sebep olduğu zararın giderilmesini istiyorum. Şu an savcılık bana gaz sıkan polisleri arıyor. Onlara emir veren polislerin soruşturulmasını da istiyorum" dedi.

Ölümle pençeleşen kardeşinin başucundan bir an olsun ayrılmayan ablası Meryem Aygenli, kardeşine biber gazı sıkan polislerin bulunarak cezalandırılmasını istedi. Olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Savcılığı'nın açtığı soruşma ise devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezi Eylemcisi Ölümle Pençeleşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement