Gezi Eylemcisi Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Gezi Eylemcisi Yaşamını Yitirdi

Gezi Eylemcisi Yaşamını Yitirdi

Mersin'de geçtiğimiz yıl yüzüne biber gazı sıkılan ve bu nedenle dil kökü kanseri olduğu iddia edilen Mehmet İstif tedavi gördüğü hastanede öldü.

13.05.2014 15:57  Güncelleme: 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de geçen 20 Haziran'da Gezi Parkı eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkılan ve bu nedenle dil kökü kanseri olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Mehmet İstif yaşamını yitirdi.

AĞZINDA YARALAR ÇIKTI

Yazılım Uzmanı Mehmet İstif, 17'nci Mersin Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda gerçekleşen Taksim Gezi Parkı protestolarına katıldı. Polisler, eylemcileri biber gazı ile müdahale edip, dağıttı. Sıkılan biber gazından Mehmet İstif de etkilendi. Yakın mesafeden yüzüne biber gazı sıkılan İstif, ertesi gün yüzünde, ağzında oluşan kızarıklık ve şişlikler nedeniyle Toros Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada muayene edilen İstif'e enfeksiyon tanısı konulup, tedavisi için sprey türü ilaçlar verildi. Ancak Mehmet İstif'in ağzındaki yaralar daha da kötüleşti.

BESLENME VE KONUŞMA ZORLUĞU ÇEKİYORDU

Birkaç gün sonra Mehmet İstif, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti. Kulak burun boğaz polikliniğindeki muayenesinde 'alerjik reaksiyon' tanısı konulan Mehmet İstif, geçen 24 Temmuz'da aynı hastanede ameliyat edildi. İstif'in dilinde oluşan mukoza operasyonla temizlendi. Bu ameliyatın ardından İstif, konuşma ve beslenme güçlüğü çekmeye başladı.

KANSER TEŞHİSİ KONULDU

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Mehmet İstif'e biyopsi yapıldı. Dilindeki yaranın dil kökü kanserine dönüştüğü saptandı. Radyoterapi ve kemoterapi tedavisine başlandı. İstif yazılım işini yaptığı işyerini kapatmak zorunda kaldı.

TEDAVİSİ ALTINDA BULUNUYORDU

Hastalığı ilerleyen Mehmet İstif, götürüldüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı. Kanser nedeniyle dilinin bir bölümü de alınan İstif, şiddetli ağrılar, enfeksiyon ve yüksek ateş nedeniyle ölüm kalım savaşı veriyordu. Konuşamadığı için kendini yazarak ifade eden İstif son olarak kendisiyle 26 Nisan'da DHA muhabirlerinin yaptığı röportajda "Devletten biber gazının sebep olduğu zararın giderilmesini istiyorum. Şu an savcılık bana gaz sıkan polisleri arıyor. Onlara emir veren polislerin soruşturulmasını da istiyorum" diye yazmıştı.

Yaklaşık 40 gündür Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında bulunan Mehmet İstif, bu gün yaşamını yitirdi. İstif'in çarşamba günü Mersin'de toprağa verileceği öğrenildi. Gezi eylemcisi Mehmet İstif olayı ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın sürdürdüğü soruşturma ise hala sonuçlanmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezi Eylemcisi Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • ALİ FIRAT: SU TESTİSİ SU YOLUNDA KIRILIR,AKILLI OLUN YOKSA HEPİNİZİN SONU BU OLUR.. 22 33 Yanıtla
  • tuhan: gezicilerin ağa babaları üzüldülermi acaba 29 14 Yanıtla
  • Erdi: DEVRİM ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR ! ALLAH RAHMET EYLESİN . 10 28 Yanıtla
  • Mete: Allah sizin gibi itlerin belasını versin..Ölen adamın arkasından bile laf ediyorsunuz..Evet bizler çapulcuyuz size göre ama sizlerde bize göre it siniz.. 14 20 Yanıtla
  • ANTİGEZİ: Birşeyler yazacaktım ama neyse vazgeçtim elim varmadı ... Mevlam kimseyi anarşiye, taşkınlığa ve çapulculuğa bulaştırmasın inşallah. Allah Rahmet eylesin . 21 9 Yanıtla
  • VATANDAŞ: AKILLI DURAYDI.BETER OLSUN 11 18 Yanıtla
  • devrim: siz ülkeyi amuduyla yemeye baş koymuşsunuz. 0 0
  • TESTİ: sen sonunun ne olduğundan bu kadar emin olma, kötülerin sonu da mutlaka kötü bitiyor be.. 0 0
  • KÖYLÜ DEVRİMCİ: HANİ ALLAH KULLARINI AYRMAZDI EŞİTTİ SİZ YAPINCA ÇİHAT BİZ VATANI SAVUNUNCA ANARŞİST VAY BE ...O ZAMAN KISSADAN HİSSE SİZİN İNANDIĞINIZDA ADİL DEĞİL ..MERAKLANMA BİZ DAHA MASUMUZ O BİLİYOR 0 0
  • erdiye: papucumun şehidi .... 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement