Gıda Komitesi'nde "Erken Uyarı Sistemi"Nin Altyapısı Görüşüldü - Son Dakika
Güncel

Gıda Komitesi'nde "Erken Uyarı Sistemi"Nin Altyapısı Görüşüldü

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nde istikrarlı arz ve fiyat oluşumunu için kurulacak erken uyarı sistemine ilişkin altyapı çalışmaları görüşüldü.

26.10.2016 15:57

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nde istikrarlı arz ve fiyat oluşumunu için kurulacak erken uyarı sistemine ilişkin altyapı çalışmaları görüşüldü.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında düzenlenen toplantıda gıda ürünlerinde istikrarlı arz ve fiyat oluşumunu desteklemek üzere kurulması öngörülen Erken Uyarı Sistemine ilişkin teknik altyapı çalışmalarının Komiteye sunulduğu ve kurumlar arası işbirliğinin çerçevesi belirlendi.

Toplantıda, kurulacak Erken Uyarı Sistemi ile eş güdüm içinde çalışacak, sektör dengelerini gözeten, esnek, gerektiğinde devreye girerek gıda ürünlerinde arz ve fiyat istikrarını destekleyecek dış ticaret tedbirlerine ilişkin alternatif model önerilerinin değerlendirildiği ve çalışmaların sonuçlandırılması için ilgili kurumların yetkilendirildiği belirtildi.

Toplantıda, alınan kararlardan biri de gıda ürünlerinde fire oranını azaltacak lojistik önlemlerin alınması, üretici örgütlerinin güçlendirilmesi, toptan ve perakende ticarette rekabet koşullarının düzenlenmesi, özel tarım bankacılığının geliştirilmesi ve tarım sektöründeki vergi/teşvik sisteminin gözden geçirilmesine ilişkin yol haritası ve aksiyon planı çalışmalarının tamamlanması olarak belirlendi.

Toplantıda son olarak komitenin kurumsal altyapısı ve iletişim stratejisine ilişkin çerçevenin belirlendiği açıklandı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gıda Komitesi'nde 'Erken Uyarı Sistemi'Nin Altyapısı Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement