Gizli Belge Davasında 15'inci Gün; 'Asker Adamın Siyasetle İşi Olmaz' - Son Dakika
Güncel

Gizli Belge Davasında 15'inci Gün; 'Asker Adamın Siyasetle İşi Olmaz'

Gizli Belge Davasında 15\'inci Gün; \'Asker Adamın Siyasetle İşi Olmaz\'

İzmir'de 49'u muvazzaf, 79'u tutuklu 357 sanıklı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasının 15'inci gününde 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi.

08.05.2013 13:22

İzmir'de 49'u muvazzaf, 79'u tutuklu 357 sanıklı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasının 15'inci gününde 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıkların ifadelerinin alınmasına devam edildi. Tutuklu sanıklar, duruşma başlamadan önce yakınları ile görüşme imkanı buldu.

15'inci gündeki ilk ifadeyi, hakkında müebbet ve 9 yıl hapis cezası istenen, iddianamede çetenin koordinatörleri arasında gösterilen tutuklu sanık Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme biriminde Jandarma Albay olan Bülent Acar verdi. Albay Acar, "Asker adamın siyasetle işi olmaz. İddianameyi ve yöneltilen suçlamaları okudum. Bu iddianame içinde yer alan suçlamaları hayretle değerlendiriyorum" dedi.

BEN SUÇ İŞLEMEDİM

Suçlamaları kabul etmeyen, başka bir kişinin evinde ele geçirildiği iddia edilen 'Pandora' veri tabanındaki belgelerde adının olması nedeniyle iddianameye dahil edildiğini belirten tutuklmu sanık albay Acar, "Burada bulunmaktan utanç duyuyorum. 3 Aralık 2010 tarihinden bu yana 'askeri casusluk' denilen dinlemelerde benimle ilgili telefon konuşması ve tape yoktur. Sözde örgüt için kurye kullandırdığım iddia ediliyor. Fiziki takip, görüntü ve fotoğraf da yok. Çünkü ortada örgüt yok. Diğer sanıkları tanımıyor ve bir irtibatım, menfaat ilişkim yok. 12 aydır tutukluyum. Örgüt yöneticisi olduğuma dair bir somut delil yok. Sözde bana bağlı olan 9 kişiyi ve sivil ve asker şahısların hiçbirini de tanımam. Askeri denetlemelere topluca gidip gelmekteyiz. Denetlemeler yılın 10 ayı sürer. Böyle bir yoğun iş yükünde örgüte nasıl belge vereyim? Denetimdeyken, eşim telefonla aradı, eve savcının ve polisin gelip arama yaptığını söyledi. Ben şaka yaptığın zannettim. Eve gidince durumu gördüm. Bunları hep filimde görürdüm, benim de başıma geldi. Evdeki aramalarda, soruşturmayı sürdüren savcı herhangi bir delil bulamadı. Bu özel hayatımın gizliliğinin ihlal etmektir" dedi.

EĞLENCE AMAÇLI KONUŞTUM

Eskort kızlarla eğlence amaçlı telefon görüşmeleri yaptığını söyleyen sanık albay Bülent Acar, "Telefonum büyük olduğu için sık sık serviste unutuyorum. Şoför, rehberde ilk sırada adı olan Ali Gezer'i arayıp, telefonun kime ait olduğunu öğrenmiş. Bu telefonda özel hayatımla ilgili bayanlara ait telefonlar var. Gezer ile yaptığım telefon konuşmalarım bundan ibarettir. Hiç kimsenin kişisel verilerini kaydetmedim. Kanuna saygılı bir insanım. Sözde AKP Bergama İlçe'de görevli bir kişiyi fişlediğim iddia ediliyor. Asker adamın partiyle, siyasetle ne işi olur. Uzun zamandır tutukluyum, ben ve ailem mağdur. Benim herhangi illegal örgütle bağlantım yoktur. Tahliyemi istiyorum" dedi.

AHİRETTE HESABINI SORACAĞIM

Aynı suçlardan müebbet ile 9 yıl hapis cezası istenen muvazzaf askerlerden tutuklu sanık Albay Engin Çırakoğlu, 30 Mayıs 2012 tarihinde gözaltına alındığını ve tutuklandığını, hiç tanımadığı kişilerin üye olduğu örgütü yönetmekle suçlandığını söyledi. Başta, iki dijital veriyi 'sözde örgüte' kazandırmakla suçlanırken, daha sonra 'sözde örgüt yöneticisi' olmakla suçlandığını dile getiren sanık albay Çırakoğlu, "Çok öfkeliyim, üzerime şerefsizce, hayasızca iftira atıldı. Babam uzman çavuş. Karakol bahçelerinde büyüdüm. Üzerime böyle bir suçlamayı nasıl ve kim yakıştırır? Ahirette bunun hesabını soracağım" dedi.

16 YIL FUTBOL HAKEMLİĞİ YAPTIM

Albay Çırakoğlu, 16 yıl futbol hakemliği yaptığını, Avrupa kupaları dahil 215 müsabakada görev aldığını, tüm sicillerinin temiz olduğunu, çok sayıda takdirname aldığını anlatarak, "Neden buradayım? Hiç irtibatım olmayan üçüncü bir şahsın elindeki dijital materyallerde ismimin geçmesi. Bana bağlı olarak çalıştığı iddia edilen tüm sanıkları tanıyorum, çünkü işyeri arkadaşlarım. 2.5 yılda 28 bin 574 kez telefonla konuşmuşum, ama sözde örgüt yöneticileriyle hiç konuşmamışım. Örgüt yöneticisi iddiasını kanıtlayan tek bir delil yoktur" diye savunma yaptı.

Albay Çırakoğlu, Bilgin Özkaynak'ı ilk kez bu dava başladığı 16 Nisan günü gördüğünü, kimseye dijital veri vermediğini, böyle bir örgütü tanımadığını belirterek, "Sicilim çok temiz. Böyle olmasa zaten astsubaylıktan subaylığa geçemem. Gece hayatı, alkol hiçbir kötü alışkanlığım yoktur. Olsa yazılırdı, yazamazlar" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gizli Belge Davasında 15'inci Gün; 'Asker Adamın Siyasetle İşi Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement