Gizli Belge ve Bilgi' Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Gizli Belge ve Bilgi' Davasına Devam Edildi

Gizli Belge ve Bilgi\' Davasına Devam Edildi

İzmir'de 357 tutuksuz sanığın yargılandığı 'Gizli belge ve bilgi' davasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün de devam edildi.

15.10.2015 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de 357 tutuksuz sanığın yargılandığı 'Gizli belge ve bilgi' davasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün de devam edildi.

SEGBİS sistemiyle mahkeme heyeti sanıklardan Deniz Kıdemli Üsteğmen Onur Süer'in Marmaris'te evinde yapılan aramaya katılan Jandarma Genel Komutanlığı'ndan emekli muvazzaf asker Alper Gürsu'yu dinledi. Gürsu, İlçe Jandarma Karakol Komutanı'nın kendisini telefonla arayıp, bir evde arama yapılacağını ve ekip hazırlamasını istediğini söyledi. Merkez Komutanlığı ekipleriyle birlikte adrese ulaştıklarında polislerin kendilerini beklemeden aramaya başladıklarını görünce, "Arama yapılan şahsın asker şahıs olmasından dolayı neden bizi beklemediklerini sorduk. Savcılık talimatı olduğunu, gecikmesinde sakınca bulunduğunu, bu nedenle aramaya başladıklarını söylediler" dedi.

Polislerden birinin, buzdolabının arkasında iki tane hard disk bulduğunu söyleyen Gürsu, "Bu hard diskler koyu renkliydi ve üzerlerinde tek bir tane bile toz yoktu. Oysa buzdolabının arkası olduğu gibi tozdu. Hard disklerin yeni konulduğu belliydi. Üsteğmen itiraz etti, 'bunlar benim değil' dedi. Polis arkadaşlar evin içindeki aramaya devam ettiler" dedi.

Deniz Yüzbaşı Engin Karatekin'in evinde yapılan aramaya katılan polis memuru Mustafa Tezel, aramaya başlarken Karatekin'in evde olmadığını, daha sonra geldiğini, evde bulunan materyallerin bulunma anını kendisinin görmediğini, bunların imajlarının alınmadığını söyledi.

Engin Karatekin, söz alarak, arama kararının karşıdaki daireye çıkmasına rağmen, kendi dairesinin arandığını, 10 arama kararındaki üç adresin benzer şekilde yanlış yazıldığını belirterek, bu adreslerin ne şekilde belirlendiğini KOM şubeden istenmesini talep etti. Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gizli Belge ve Bilgi' Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement