Gizli Bilgi Belge Davası 4. Gününde - Son Dakika
Güncel

Gizli Bilgi Belge Davası 4. Gününde

Gizli Bilgi Belge Davası 4. Gününde

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde 357 tutuksuz sanığın yargılandığı 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasının duruşması 4. gün de devam etti.

15.01.2015 19:53  Güncelleme: 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 357 tutuksuz sanığın yargılandığı 'gizli bilgi ve belge bulundurma' davasının duruşması dördüncü gün de devam etti. Tanık olarak dinlenen operasyona katılan polis memurlarından Cüneyt Güven, muvazzaf asker Onur Süer'in Marmaris'teki evinde çıkan hard disklerin nasıl bulunduğunu anlatırken "Buzdolabının arkasındaki aşırı kirliliğe bakarsanız hard disklerin üzerinde o kirlilik yoktu. Hard disklerin üzerindeki kirlilikten bir hafta ya da birkaç gün önce konulduğu belliydi" dedi.

Sabahki oturumda davanın bir numaralı sanığı Bilgin Özkaynak'ın Sakarya'daki villasında yapılan aramaya katılan polis memuru Gökay Ersen Gülek tanık olarak olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş'ın sorularını yanıtlayan Gülek, arama kararını görmediğini, arama esnasında eldiven takılıp takılmadığını hatırlamadığını, delillere göre bazılarının lokal suçlar olma ihtimali sebebiyle Sakarya polisinin ayrı İzmir ekibinin ayrı tutanak tanzim ettiğini söyledi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde de muvazzaf askerlerden sanık Onur Süer'in Muğla Marmaris'teki evinde yapılan aramaya katılan, halen Doğu'da görev yapan polis memuru Cüneyt Güven, sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bildiklerini anlattı. Arama sırasında görev yaptığını Onur Süer'in yattığı baza tarzı bir yere baktığını, kendi kullandığı laptop ve hard diske el konulduğunu kaydeden Güven, bu sırada hatırladığı kadarıyla Marmaris'ten aramaya katılan polislerin 'burada bir şeyler var' dediğini ve buzdolabının arkasından hard disklerin çıktığını ifade etti. Buzdolabının arkasındaki hard diskleri görüp görmediği sorusuna Güven, "Buzdolabının arkasındaki aşırı kirliliğe bakarsanız hard disklerin üzerinde o kirlilik yoktu. Hard disklerin üzerindeki kirlilikten bir hafta ya da birkaç gün önce konulduğu belliydi" dedi.

Hard diskler bulunduğu sırada sanık Onur Süer'in tam yanında olduğunu da hakim karşısında dile getiren Güven, sanığın 'Onlar ne, abi beni yaktılar' şeklinde ciddi bir tepki gösterdiğini anlattı. Güven, bulunan hard disklerin olay yerinde imajlarının alınmadığını da söyledi.

Sanık avukatlarından Nevzat Güleşen, dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Ali Şevik ve eski İstihbarat Şube Müdürü Sabri Uzun'un da mahkemede tanık olarak dinlenmesini talep etti. Duruşma, taleplerin değerlendirilmesi için yarın sabah devam etmek üzere ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gizli Bilgi Belge Davası 4. Gününde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement