"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası - Son Dakika
Yerel

"Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma" Davası

İzmir'deki 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu, toplam 357 sanığın yargılandığı "gizli belgi ve belge bulundurma" davasının oturumuna başladı.

17.04.2013 11:00

İzmir'deki 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu, toplam 357 sanığın yargılandığı "gizli belgi ve belge bulundurma" davasının oturumuna başladı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bu sabah devam edilen oturuma tutuklu sanıklar, bazı tutuksuz sanıklar, sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Söz alan sanık avukatı Mahmut Yılmaz, iddianamenin açıklama bölümünün okunmadan sonuç bölümüne geçilmesini ve iddianamenin içeriği açısından duruşmaların "gizli" yapılmasını talep etti.

Mahkeme savcısının "gizlilik" talebinin reddi yönünde mütalaa vermesinin ardından mahkeme heyeti, CMK 182. maddesi gereğince ve "iddianamenin daha önce de aleniyet kazanmış olması" nedeniyle duruşmanın açık yapılmasına karar verdi.

Sanık avukatlarının, 26 Nisan'da yapılacak tutukluluk değerlendirmesi öncesinde kendilerine söz hakkı verilmesi talebi ise mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

Ara kararların açıklanmasının ardından, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından, iddianamenin sanık ve müşteki kimlik bilgileri ile tutuklama kararlarına ilişkin bölümünün okunmasına devam edildi. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement