Gkv'lilerin Okuma Aşkı Kitap Fuarını Gaziantep'e Taşıyacak - Son Dakika
Yerel

Gkv'lilerin Okuma Aşkı Kitap Fuarını Gaziantep'e Taşıyacak

Gkv\'lilerin Okuma Aşkı Kitap Fuarını Gaziantep\'e Taşıyacak

Adana’da 235 yayınevi ve birçok yazarın katıldığı Çukurova 7. Kitap Fuarı’nı ziyaret eden öğrenciler, Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit’ten Gaziantep’te kitap fuarı düzenlenmesi yönünde söz aldı.

15.02.2014 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 235 yayınevi ve birçok yazarın katıldığı Çukurova 7. Kitap Fuarı'nı ziyaret eden öğrenciler, Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit'ten Gaziantep'te kitap fuarı düzenlenmesi yönünde söz aldı. İlk fuarın Nisan ayı içerisinde Şirehan Otel'de düzenlenebileceği ifade edildi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri, Kültür-Edebiyat-Yayın ve Kütüphanecilik Kulübü her yıl olduğu gibi bu yıl da Tüyap Kitap Fuarı'nı ziyaret ederek bir geleneği yerine getirdi. GKV'li gençler Adana'da 235 yayınevi ve birçok yazarın katıldığı Çukurova 7. Kitap Fuarı'nı ziyaret ederek yayına yeni giren kitaplar alırken imza günü düzenleyen yazarlarla da tanışarak merak ettikleri soruları sorma şansı yakaladı. Bu yıl kitap fuarına Doğan Hızlan, Ayşe Kulin, Canan Tan, Mustafa Balbay, Can Dündar, Uğur Dündar, Gülten Dayıoğlu, Ahmet Ümit, İpek Ongun, Yekta Kopan, Haydar Ergülen, Ercan Kesal, Nebil Özgentürk gibi pek çok değerli yazar ve şair konuk olması dikkat çekerken GKV'li öğrenciler yazarların söyleşilerine katılırken imzalı kitaplarını alabilmek içinde uzun süre sıra bekledi.

Her yıl Adana'da düzenlenen kitap fuarını ziyaret eden öğrenciler yayın dünyasını yakından takip etmeye devam ediyor. Gaziantepli ünlü yazar Ahmet Ümit ile görüşen GKV'li öğrenciler kitap fuarlarının bu yıl Gaziantep'te de açılmasını isterken Ahmet Ümit, bu dileklerini gerçekleştirmek için gerekli girişimleri yapacağı yönünde öğrencilere söz verdi. Ahmet Ümit Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hizmet edebilecek bir fuar için kolları sıvayacaklarını ifade ederek bununla ilgili gerekli kurum ve kuruluşlarla görüşeceğini ve Nisan ayı içerisinde bir fuar açılabileceğini belirtti.

GKV'li öğrenciler adına konuşan bir öğrenci, Gaziantep'te bir kitap fuarı açılmasının çok önemli olduğunu ifade ederek "Her yıl Adana'ya gelerek buradaki fuarı yakından takip ediyoruz. Ancak böyle bir fuarı Gaziantep'te de görmek bizleri daha çok mutlu edecektir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin çeşitli illerinde yaşayan öğrencilerin Gaziantep'te açılacak olan fuarı ziyaret edeceğini ve kent turizmine önemli katkılar sağlayacaklarını düşünüyoruz. Bu konuda Sayın Ahmet Ümit girişim yapacağını bizlere söyledi. Nisan ayı içerisinde böyle bir fuara Gaziantep ev sahipliği yapacak. Tarihi dokusuyla dikkat çeken Şirehan Hotel bahçesinde açılışı yapılacak olan fuarı dört gözle bekliyoruz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gkv'lilerin Okuma Aşkı Kitap Fuarını Gaziantep'e Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement