Göç ve Vahşetin Önlenmesi" - Son Dakika
Yerel

Göç ve Vahşetin Önlenmesi"

Göç ve Vahşetin Önlenmesi"

Edremit Belediye Başkanı Saka, Avrupa Parlamentosu'ndaki "Göç ve Vahşetin Önlenmesi" konulu grup oturumuna katıldı Türkiye adına 10 dakikalık bir konuşma yapan Saka'nın, oturum öncesinde, Yunanistan ile vizelerin kaldırılmasına yönelik görüşmeler yaptığı bildirildi.

16.10.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edremit ilçesi Belediye Başkanı Saka'nın, Avrupa Parlamentosu'ndaki "Göç ve Vahşetin Önlenmesi" konulu grup oturumuna katıldı, Türkiye adına 10 dakikalık bir konuşma yaptığı bildirildi.

Edremit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 13 Ekim 2013'te Libya'dan İtalya'ya giden göçmen teknesinin batması sonucunda yüzlerce mültecinin hayatını kaybetmesinin yıldönümü nedeniyle Avrupa Parlamentosu'nda "Göç ve Vahşetin Önlenmesi" konulu bir grup oturumu yapıldı.

Oturuma Avrupa'nın 5 ülkesinden birer belediye başkanı ve göçmenler konusunda çalışmalar yürüten uluslararası örgütlerin temsilcileri konuşmacı olarak davet edildi.

Türkiye'den de Saka, parlamentonun davetlisi olarak oturuma katıldı. Saka, "Göç ve Vahşetin Önlenmesi" konusunda Türkiye adına 10 dakikalık bir konuşma gerçekleştirdi.

Saka, kendisine ev sahipliği yaparak destek olan Avrupa Parlamentosu'nun Demokrat ve Sosyalist Grubu üyesi Yunanistan'lı Kyrkos Miltiadis'e teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Böyle bir konuda Avrupa Parlamentosu'nda ülkem adına bulunmaktan, ülkemiz ve Edremit adına gurur duydum. Oturum öncesi ve sonrasında çeşitli temaslarda bulunma fırsatı yakaladığım AB Parlamenterlerine karşı komşumuz olan AB üyesi Yunanistan ile vizelerin kaldırılması konusu olmak üzere değişik konularda görüş ve önerilerimizi ifade ettim." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göç ve Vahşetin Önlenmesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement