Gökova Körfezi'nde Uçurtma Sörfü Heyecanı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gökova Körfezi'nde Uçurtma Sörfü Heyecanı

Muğla'nın Ula ilçesi Gökova Körfezi'nde rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler, müsabakalara hazırlanıyor.

14.04.2014 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ula ilçesi Gökova Körfezi'nde, rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak isteyen yerli ve yabancı turistler, müsabakalara hazırlanıyor.

Akyaka Mahallesi sınırlarında yer alan Akçapınar sahili, son yıllarda yerli turistlerin yanı sıra yabancı rüzgar sörfçülerinin de vazgeçilmezleri arasında yer almaya başladı.

Havaların ısınmasıyla bölgeye tatile gelen yerli ve yabancı sörfçüler, aldıkları eğitimin ardından sörf yapmanın heyecanını yaşıyor. Okullarda kurs alan sörf tutkunları, gün boyunca uçurtma ve rüzgar sörfü yapıyor.

Sörf eğitmeni Özgür Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçapınar sahilinin yılın her ayı uygun rüzgar alan önemli bir bölge olduğunu söyledi.

Akyaka'ya rüzgar sörfü yapmak için özellikle yurt dışından gelen ziyaretçilerin en az bir hafta konakladığını, bunun da bölgenin tercih edilen turizm merkezlerinden biri olmasına katkı sağladığını belirten Ceylan, "Her sene geleneksel hale gelen sezon açılış kampını bu yıl, 2008 yılında aramızdan ayrılan Rider Kaya Karaca adına düzenleyeceğiz. 23 Nisan sezon açılışı kampına Türkiye'nin pek çok yöresinden sporcular katılacak" dedi.

Çocuklara uçurtma sörfü eğitimi verilecek

Ceylan, bu yıl 7'ncisi düzenlenecek Progression Kamp'ın Gökova'daki eğitim okullarının desteği ile yapılacağına işaret ederek, "Bu seneki kampta Ula Kaymakamlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve İş Bankası Maximum kart sponsorluğunda sosyal sorumluluk projesi başlatıyoruz. Uçurtma sörfü sporuna ulaşma imkanı bulamayan çocuklara eğitim verilerek olimpiyatlara hazırlanacakları bir takımın temellerini atacağız" diye konuştu. - Muğla

Gökova Körfezi\'nde Uçurtma Sörfü Heyecanı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gökova Körfezi'nde Uçurtma Sörfü Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement