Gölbaşı Belediyesi Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Gölbaşı Belediyesi Meclis Toplantısı

Gölbaşı Belediye Meclisi Toplantısı'nda 2014 faaliyet raporu onaylandı.

09.04.2015 17:07

Gölbaşı Belediye Meclisi Toplantısı'nda 2014 faaliyet raporu onaylandı.

Belediye Başkanı Fatih Duruay, yaptığı konuşmada, başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyledi.

"Gölbaşı'nı hak ettiği yere taşıyacağız" diyen Duruay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekleştireceğimiz yatırım ve faaliyetlerimizde günü kurtaran değil, şehrimizi geleceğe hazırlayan planlı belediyecilik anlayışını benimseyerek çalışmaya başladık. Sadece Gölbaşı'mızda yaşayanların değil, Ankara'da yaşayan tüm hemşehrilerimizin en önemli dinlenme alanlarından Mogan Gölü'müzün durumu hepimizin malumudur. Göreve geldiğimiz anda ilk çalışmalarımızdan biri temizlenmesi ve ıslahı olmuştur. Bu bağlamda TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek'in koordinasyon ve himayesinde 30 Ekim 2014'te Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gölbaşı Belediye'mizle Gölbaşı'nı Daha Yaşanabilir Hale Getirme ve Kültürel Mirası Koruma Projesi'ne imza attık."

Duruay, Eymir Mahallesi'ndeki parkın yapımını tamamladıklarını anımsatarak, çok sayıda park yaptıklarını anlattı.

Çalışmalarının parklarla sınırlı kalmadığına işaret eden Duruay, şunları dile getirdi:

"2014'te 383 bin 737 mevsimlik çiçek, 3 bin 250 ağaç diktik. Gölbaşı'mızın çehresini değiştiren Cephe Sağlıklaştırma Projesi'nin 3. etabını tamamladık. Kaçak yapılaşmayı önlemek, geleneksel mimariyi yaşatmak üzere devam etmekte olan Ankara Evleri Proje(mizde 22 olan tip proje sayısını 25'e çıkardık. Bu yıl içinde Karaoğlan Mahalle'mizin gelişim ve yerleşim alanlarının parselasyonunu tamamlayarak tapularını dağıttık. 2014'te 5 bin 866 hektarlık alanı kapsayan 36 imar planı ve revizyonunu tamamladık.

Belediyemizin yetkileri ve imkanları çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarının, eğitim kurumlarının, mezarlıkların ve camilerimizin gerek bakım-onarımlarını gerekse temizliklerini aralıksız yaptık. Kur'an-ı Kerim kurslarından Osmanlıca'ya, kumlamadan el sanatlarına, bağlamadan gitara kadar çok sayıda kurs açtık. Bu kurslarımıza halen 2 bin 638 vatandaşımız kursiyer olarak devam etmektedir. Ülkemize örnek teşkil edecek Engelliler Halk Müziği Korosu'nu kurduk. 11. Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Gölbaşı Şenliği'ni hep birlikte coşkuyla kutladık."

Yürüttükleri faaliyetlerde meclis üyelerinden önemli destek gördüklerine dikkati çeken Duruay, "Günlük politika yapmadan geleceğin Gölbaşı'sını dizayn etmek üzere çıktığımız bu kutlu yolda destek veren meclis üyelerine, belediyemiz çalışanlarına,  tüm ekip arkadaşlarıma ve bizleri bu göreve layık gören duasıyla yanımızda olan hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gölbaşı Belediyesi Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement