"Gönül Sofrası" Programı - Son Dakika
Yerel

"Gönül Sofrası" Programı

"Gönül Sofrası" Programı

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Engelliler, Huzurevi Sakinleri ve Yetiştirme Yurdun da kalan çocuklarla Şoförler Odası Kırmızı Salonda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi."Gönül Sofrası" adı altında gerçekleştirilen...

03.08.2013 14:58

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Engelliler, Huzurevi Sakinleri ve Yetiştirme Yurdun da kalan çocuklarla Şoförler Odası Kırmızı Salonda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

"Gönül Sofrası" adı altında gerçekleştirilen programa; Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, vali yardımcıları ve eşleri, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal, kurum amirleri, bütün engel gruplarından temsilciler ve basın mensupları katıldı. İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un yaptığı dua sonrasında bir konuşma yapan Vali Tuna, "Ümit dolu geleceğimiz, çocuklarımız; mübarek elleri öpülesi geçmişimiz, büyüklerimiz; gönül mesafemize hiçbir engel koymadığımız engel tanımayan saygıdeğer misafirlerimiz. Alimler der ki "benimdir deme, yanımdadır de." Yani benim malım mülküm, benim makamım, benim elim ayağım, benim gençliğim deme. Dünya denilen gölgelikte göz açıp kapama mesafesinde, yanımızdan her an ayrılabilir bütün bunlar. Eğer illa ki "benim" demek istiyorsak; sabır, sevgi, saygı, alçak gönüllülük, cömertlik, diğerkamlık gibi insani değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi

Engelli vatandaşlarımızın, önünde hürmetle eğildiğimiz yaşlılarımızın ve geleceğimizin teminatı şefkate muhtaç yavrularımızın sorunlarının çözümü, toplumun bütünüyle kaynaştırılması, devletimizin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın katkıları ile daha kolay sağlanabileceğini belirten Vali Tuna, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yönüyle hepimize önemli görevler düşmektedir. Eskişehir Valiliği olarak, gerek sivil toplum kuruluşlarının ve gerekse kamu kurumları ile yerel yönetimlerin iş birliği tekliflerine her zaman açığız. Daha önce de görev yaptığım illerde bu kapsamda proje ve çalışmalar başlatmıştık ve Eskişehir'imizde de büyük bir hızla devam etmeye kararlıyız. Eskişehir; herkesin bir arada huzur içinde yaşadığı ve her türlü engelin ortadan kalktığı bir şehir olma yolunda daha hızlı adımlar atacaktır bundan sonra. Bunun için gerekli potansiyele, kapasiteye ve en önemlisi yüreğe sahibiz. Eskişehir Valiliği olarak bu yönde yapılan ve yapılacak her türlü fikir ve projeyi destekliyoruz.

Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, halen İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar olan 2 çocuk yuvası, 1 çocuk gençlik merkezi, 7 çocuk evi, 2 yetiştirme yurdu, 3 huzurevi, 1 yaşlı hizmet merkezi, 1 engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi, 2 kadın konukevi, 1 İlk Kadın Kabul Birimi, 2 Sosyal Hizmet Merkezi ile toplumda dezavantajlı olan kesimlere danışma, yönlendirme, koruma, bakım ve rehabilitasyon hizmetleriyle birlikte sosyal yardım hizmetlerinin yanı sıra koruyucu ve önleyici hizmetler de verilmektedir.

Kadın ve yaşlılara hizmet vermek üzere ilimizde 4 adet kamu, 5 adet özel olmak üzere 567 kişi kapasiteli toplamda 9 adet merkez bulunmaktadır. Bu imkanlardan daha çok yaşlı vatandaşımızın faydalanması amacıyla İlimizde yapılması planlanan yeni huzur evinin arsa tahsisi için Milli Emlak Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmektedir.

2012 yılında ilk kez yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı için eğitim verdiğimiz engel tanımayan güzel insanlarımızdan 39'u halen devlet memuru olarak çalışmaktadır. Bu tür akademik desteklerimiz genişletilerek devam edecektir. Ayrıca engelsiz bir yaşam için taşıma aracımız hizmetinizdedir. Kız ve erkek çocuklarımıza, bizim çocuklarımıza sıcak bir yuva şefkatini, "Sevgi Evleri"mizle vermeye gayret edeceğiz. Gönül elçilerimizle, koruyucu ailelerimizle; huzur evlerimizle "sevgi" çatısı altında biz büyük bir aileyiz. Eskişehir valisi olarak ben engelli vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, şefkate muhtaç çocuklarımızın her türlü hak arayışının yanında olacağımı içtenlikle ifade ediyorum."

Konuşmanın ardından Vali Tuna ve Milletvekili Can, 26 Temmuz- 4 Ağustos tarihleri arasında Bulgaristan'ın Sofya şehrinde yapılan İşitme Engeliler Deaflypic yaz oyunlarında ülkemize madalya kazandıran Elif Yenigün Orhan'ı altınla ödüllendirdiler.

Duygularını işaret diliyle anlatan Elif Yenigün Orhan'ı, Vali Tuna ve programa katılanlar işaret diliyle alkışladılar. Yemekte yapılan tüm konuşmalar, işaret dilinde uzman bir öğretici tarafından işitme engellilere aktarıldı.

Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, geceye katılan konuklarıyla yakından ilgilenerek dertlerini dinledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Gönül Sofrası' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement