Gönüllü Arama Kurtarmacılar Troia'da Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Gönüllü Arama Kurtarmacılar Troia'da Buluşuyor

Gönüllü Arama Kurtarmacılar Troia\'da Buluşuyor

Çanakkale Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hazırlanan proje kapsamında gönüllü arama ve kurtarmacılar Troia'da bir araya gelecek.

26.08.2014 12:35  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFAD'dan yapılan açıklamada, Çanakkale Valiliği himayelerinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü ile Almanya TWH Arama-Kurtarma Gençlik Birimi ve Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanan proje ortak çalışmaları 28 Ağustos-6 Eylül arasında gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

Çanakkale'nin kardeş kenti Osnabrück'de bulunan THW Arama-Kurtarma Gençlik biriminden 15, Çanakkale'den 9 gönüllünün katılımı ile gerçekleştirilecek 'Gönüllü Arama Kurtarmacılar Troia'da Buluşuyor' (Tool Truck Mett Troia) başlıklı projenin finansmanı Çanakkale Belediyesi tarafından sağlanıyor. Gönüllüler Troia Antik kentinde buluşacaklar ve 10 gün süresince Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kampüsü, Yapıldak beldesi, Gelibolu, Eceabat, Güzelyalı ve Bursa'da çeşitli eğitim çalışmaları yapacak. Eğitim çalışmaları toplam 64 saat olarak planlandı. Almanya'dan gelen ekiple beraber ortaklaşa arama- kurtarma eğitim faaliyetleri gerçekleştirerek iki ülke ekiplerinin arama- kurtarma bilgi ve tecrübesini arttırmak, ayrıca iki ülke arasındaki işbirliğini arttırarak herhangi bir ülkede meydana gelebilecek olası bir afet durumunda ülkeler arasındaki koordinasyonu arttırmak. Özel amaç ise işbirliğini artırmak ve yeni deneyimler kazanmak. Alman THW Derneği Gençlik birimindeki gönüllü genç arama kurtarmacıların bilgi ve becerileri, Alman ve Türk ekiplerin koordinasyonu ve ortak çalışma potansiyelleri, Türk ekiplerinin Uluslararası proje yürütme kapasitesi arttırmak, ülkemizin ve ilimizin uluslararası alanda tanıtımını sağlamak olarak özetleniyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönüllü Arama Kurtarmacılar Troia'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement