Google 'In Bilgi Deposu 1.6 Milyar Gerçeği Barındırıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Google 'In Bilgi Deposu 1.6 Milyar Gerçeği Barındırıyor!

Google \'In Bilgi Deposu 1.6 Milyar Gerçeği Barındırıyor!

Google 'ın Bilgi Deposu olan bot insanlardan topladığı bilgiler sayesinde büyümeye devam ediyor.

27.08.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google 'ın Bilgi Deposu olan bot insanlardan topladığı bilgiler sayesinde  büyümeye devam ediyor.

Google insan tarihinin birikmiş bilgilerinin tamamını insan beyin gücünü kullanmadan depolayacak en büyük bilgi deposunu kurmak istiyor. ve bu amaca ulaşmak için her gün üzerine koyarak ilerleme kaydediyor.

Google Bilgi Deposu gerçeklerden oluşan çok büyük bir depo ve kullandığı algoritma sayesinde  web gezintilerinde bilgilere ulaşmamızı sağlıyor. Bünyesinde 1.6 milyar gerçek bilgi bulunduran bu deponun en büyük rakipleri Microsoft, Facebook, Amazon ve IBM gibi benzer data deposu kurmaya çalışan diğer büyük şirketler.

Özel olarak geliştirilen algoritma bilgileri yer, insan, tarih, bilim ve genel kültür olmak üzerine ayırarak işliyor. Bilgisayarlarımız bu depoda yaşanan gelişmeler sayesinde ilerde aradığımız bilgilere net şekilde ulaşmamızı sağlayabilecekler. Ayrıca ilerleyen zamanlarda geçmişten aldığı bilgilere dayanarak gelecek tahminleri de yapılabilecek. Bunun yanında bu deponun zamanla sağlık sorunlarına karşı çözüm üretilmesinde büyük bir önem taşıması bekleniyor. Bu deponun zamanla objeler ile ilişki kuracağı bilgisini de yüzeysel olarak paylaşıldı. Yani ilerleyen zamanlarda akıllı telefonunuzu bir objeye doğru tutup, o obje hakkında sıradışı bilgiler edinebileceksiniz.

New York'da yapılan Knowledge Discovery and Data Mining adlı konferansta Kevin Murphy ve takımı tarafından yapılan sunumda detayları paylaşılan Google 'ın bilgi deposunun teknoloji Dünya'sına büyük etkileri olacağı düşünülüyor.

The post Google 'ın Bilgi Deposu 1.6 Milyar Gerçeği Barındırıyor! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Google 'In Bilgi Deposu 1.6 Milyar Gerçeği Barındırıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement