Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96'ncı Yılı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96'ncı Yılı Kutlandı

Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılı kutlandı.

13.02.2014 16:20

Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yılı kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda 3 pare top atışıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla devam eden törende daha sonra Görele Şehitliği'ndeki şehitler için dualar okundu.

Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, törende yaptığı konuşmada, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun bayrağımızın coşkuyla dalgalandığı, bağımsızlığın pekiştiği gün olduğunu söyledi.

Yıllar önce Görelelilerin, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla işgale karşı kahramanca mücadele ettiğini ve sonsuza kadar hür yaşamak uğruna, canlarını feda etmekten çekinmediklerini belirten Melikoğlu, şunları kaydetti:

" Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu böylesi kahramanlık ve yiğitliklerin, vatan için kendisini kara toprağa seve seve feda edenlerin öyküleri ile doludur. Görele'nin bu onurlu gününde geçmişteki şanlı direnişleri ile topraklarımızı düşman işgalinden kurtaran ve bugün aramızda olmayan kahramanlarımızı minnet, şükran ve saygı ile anıyoruz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin bu kutlu yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum."

Şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve mehteran takımı gösterilerinin ardından sona erdi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96'ncı Yılı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement