Görme Engellilere "Gören Göz" Cihazı - Son Dakika
Yerel

Görme Engellilere "Gören Göz" Cihazı

Görme Engellilere "Gören Göz" Cihazı

Gaziantep'te 77 görme engelliye gitmek istedikleri yere GPS sistemiyle ulaşmalarını sağlayan "Gören göz" cihazı dağıtıldı.

16.10.2014 10:04  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te 77 görme engelliye gitmek istedikleri yere GPS sistemiyle ulaşmalarını sağlayan "Gören göz" cihazı dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dönemindeki gayretleriyle hayata geçirilen "Gören Göz Projesi" kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğiyle üretilen "Gören göz" cihazıyla, görme engellilerin sosyal hayata ve topluma daha aktif katılmaları hedefleniyor.

Cihaz görme engellilerin gitmek istedikleri yere  GPS sistemi aracılığıyla ulaşmalarını sağlıyor.

Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ndeki törende, kentin engellilere yönelik yeniden düzenlendiğini söyledi.

Her ilde engellilere yönelik komisyon kurulduğunu, Gaziantep'teki komisyonun başında kendisinin bulunduğunu aktaran Çakıroğlu, "Bu cihaz sayesinde göremeyen insanlarımız şehirde görünür olacak, evde saklanmaktan kurtulacak, şehre katılacak, topluma katılacak, medeniyetle hem hal olacak" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ise belediye olarak engellilere önem verdiklerini belirterek Türkiye'de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığı'nın kurulduğunu kaydetti.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de günün anlam ve önemine değinerek, Başkan Fatma Şahin'e engellilere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Cihaz sayesinde engellilerin hayatının kolaylaşacağını belirten Çelebi, cihazın kullanımı hakkında bilgi verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İsmet Zor da, proje kapsamında daha önce Gaziantep'teki 392 engelliye gören göz cihazı dağıttıklarını anımsattı.

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara cihazları dağıtıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görme Engellilere 'Gören Göz' Cihazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement