Göz Kanseri 5 Yaşındaki Emir'in Sağlık Durumu - Son Dakika
Yerel

Göz Kanseri 5 Yaşındaki Emir'in Sağlık Durumu

İzmir Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu'nun sağ gözünde yumruk büyüklüğünde tümör olan 5 yaşındaki Emir Akçekaya'yı ziyaret ettiği bildirildi.

14.08.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu'nun sağ gözünde yumruk büyüklüğünde tümör olan 5 yaşındaki Emir Akçekaya'yı ziyaret ettiği bildirildi.

İzmir Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, göz kanseri Emir Akçekaya ile ilgili basında yer alan haberler üzerine Sağlık Bakanlığı talimatıyla Ayhan İzzettinoğlu başkanlığındaki sağlık ekiplerinin aileyi ziyaret ettiği kaydedildi.

İzettinoğlu'nun ziyareti sırasında anne Fatma Akçekaya'dan 5 yaşındaki çocuğunun durumu hakkında bilgi aldığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

" Dr. Ayhan İzzettinoğlu, ailenin isteklerini dinlemiş, muayene konusunda bakanlığın tıbben ne gerekiyorsa yapılacağını belirtmiştir. Yapılan görüşmede Emir'in hastalığı (Retinoblastom) ile ilgili olarak uzman doktorların belirlendiği ve hastalık sürecinde her türlü yardımın yapılacağı belirtilmiştir. Fakat anne Fatma Akçekaya, bu hastalık ile ilgili olarak ülkemizde sayılı göz uzmanlarına zaten muayene olduklarını ve doktorların kendisine yapılabilecek bir şey olmadığını belirterek, talebimizi reddetmiştir."

Sağlık İl Müdürlüğünün tavsiyesi üzerine anne Fatma Akçekaya'nın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki muayeneyi kabul ettiği bildirilen açıklamada, "Ülkemizde otör (uzman) olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Kliniği'nden Prof. Dr. Ayşe Bağcı'ya Emir'in muayenesi yaptırılarak sonuç sizlerle paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Emir'in ağabeyi Enes Akçekaya'nın da durumdan psikolojik olarak etkilendiği ve Çocuk İşitme ve Değerlendirme Ergen Merkezi'nden (ÇİDEM) destek alacağı bildirildi.

Açıklamada, anne Fatma Akçekaya'nın cezaevinde bulunan eşi ile ilgili taleplerinin de ilgili kurumlara iletildiği kaydedildi.

Yeşildere Mahallesi'nde yaşayan 5 yaşındaki göz kanseri Emir'in annesi Fatma Akçekaya, oğlunun yaşaması için doktorlardan yardım istemişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göz Kanseri 5 Yaşındaki Emir'in Sağlık Durumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement