Grevleri Durdurulan Cam İşçileri AK Parti Binasına Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Grevleri Durdurulan Cam İşçileri AK Parti Binasına Yürüdü

Grevleri Durdurulan Cam İşçileri AK Parti Binasına Yürüdü

Eskişehir Şişe Cam Fabrikası'nda 24. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşma sağlanamamasıyla greve çıkan işçiler AK Parti İl Binası'na yürüdü.

27.06.2014 17:20  Güncelleme: 17:42

Eskişehir'de bulunan Şişe Cam Fabrikası'nda 24'üncü Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi'nde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıkan işçiler, Bakanlar Kurulu tarafından alınan grevin durdurulması kararına tepki göstermek için AK Parti İl Başkanlığı binasına yürüdü.

YEDİLER PARKINDA YÜZLERCE İŞÇİ VE İŞÇİ YAKINI TOPLANDI

Yediler Parkı'nda toplanan yüzlerce işçi ve işçi yakınları, Bakanlar Kurulu tarafından alınan 'grevi durdurma' kararına tepki göstermek için AK Parti binasına yürüyerek eylem yaptı. İşçilere yaptıkları eylemde çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Slogan atarak Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan AK Parti binası yakınlarına gelen grup, polis ekiplerinin uyarısı üzerine açıklamalarını yaptı.

İŞÇİLER ADINA AÇIKLAMA YAPILDI

İşçiler adına basın açıklaması yapan Kristal-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Erdal Akyazı, Bakanlar Kurulu tarafından alınan karara karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi. Grevin 8'inci gününde kazanmak üzere oldukları mücadelenin Bakanlar Kurulu tarafından durdurulduğunu belirten Akyazı, "Bakanlar Kurulu bu kararı alarak demokrasiye bir darbe yapmıştır. Biz Kristal-İş Sendikası olarak bütün siyasi görüşlere eşit mesafedeyiz. Partilerin kurduğu hükümetler, vatandaşların hukukunu korumak için vardır. Biz cam işçileri olarak demokrasiye inanırız. Biz cam işçileri olara çalıştık, ürettik ve şirketimizi dünyada 3'üncü yaptık" diye konuştu.


"Alınan karar sonrasında cam işçisi hukuksuz ve gayrimeşru grev erteleme kararına karşı meşru ve demokratik tepkisini ortaya koyacaktır" diyen Akyazı, sözlerine şöyle devam etti:

"SENDİKAMIZ AK PARTİ HÜKÜMETİ'NİN KARARINA KARŞI HUKUKİ YOLLARLA MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK"

"Sendikamız AK Parti hükümetinin bu kararına karşı hukuki ve meşru yollarla mücadelesini sürdürecektir. Bu karar karşı Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açacağız. Bu böyle bilinmelidir ki emeğe duyarlı, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiyle inanan bütün toplum kesimlerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Grevleri Durdurulan Cam İşçileri AK Parti Binasına Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • bitlis 13: Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan geçirmenizi diliyorum. CUMHURBASKANI RECEP TAYYIP ERDOGAN OLUR İNŞAALLAH 11 18 Yanıtla
    AYIP: İlk seçimde Akpye oy vermiştim, inanın sirf sizin gibiler yüzünden tiksindim parti değiştirdim, siz seçmen deil, sadık uşaklarsınız. 0 0 Gercek müslüman: birazda Allaha tapın.birazda yaradana tapın.kula tapmayın. 0 0
  • MASTER: İŞÇİ DÜŞMANI BUNLAR..BİLİYOR MUSUNUZ SOMALI AİLELERİN MAAŞLARINI YATIRMADILAR, İNSANLAR MEYDANA ÇIKINCA YATIRMAK ZORUNDA KALDILAR..BİDE YATAĞAN İŞÇİSİ 4 AYDIR DİRENİYOR, PENGUEN MEDYASI ES GEÇİYOR. 6 4 Yanıtla
  • hüseyin: işci düşmani akp ba yalakalali heryeleyaziyaziyorlarda niye bulada yoklar cünkü birki akpyi lalamaya gitmişlerdir anlayanaaaa 6 2 Yanıtla

Advertisement