Grizuda Ölen 30 Madenci Dualarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Grizuda Ölen 30 Madenci Dualarla Anıldı

Grizuda Ölen 30 Madenci Dualarla Anıldı

Zonguldak'ta 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 30 maden işçisi, kazanın 6'ncı yıldönümünde maden ocağı girişinde dualarla anıldı.

17.05.2016 09:58  Güncelleme: 10:12

Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde, 17 Mayıs 2010'da meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren 30 maden işçisi, kazanın 6'ncı yıldönümünde maden ocağı girişinde dualarla anıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu'nda yerin 540 metre altında meydana gelen grizu patlamasında 2'si mühendis 30 madenci hayatını kaybetti. Facianın 6'ncı yıldönümünde ölen işçiler için saat 07.30'da anma töreni düzenlendi. Törene, Kilimli İlçe Kaymakamı Hakan Özarslan, Kilimli Belediye Başkanı CHP'li Ali Aslankılıç, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ile gece vardiyasından çıkan işçiler ve gündüz ocağa girecek işçiler katıldı. Maden facialarında hayatını kaybeden maden şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

'TAŞERONLAŞMA İŞ KAZALARINA YOL AÇIYOR'

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, yer altı madenciliğin uzmanlık isteyen bir iş olduğunu ve maden ocaklarındaki taşeronlaşmanın iş kazalarına yol açabileceğini her fırsatta dile getirdiklerini söyledi. Özel sektör mantığıyla yer altı madenciliğinin yapılamayacağını ifade eden Demirci, "Taşeron şirketlerinin kar etmeyi ön plana alarak iş sağlığı ve güvenliği kurallarından ödün vereceğini, eğitimsiz, güvencesiz işçi çalıştıracağını savunduk. Karadon'dan Soma'ya, Ermenek'e kadar yaşanan faciaların tümü bu uygulamadan kaynaklanıyor. Taşeron sisteminin yükü ağır oldu. Biz sağlıklı koşullarda çalışmak ve üretmek istiyoruz. Ülkemizin bu kömüre ihtiyacı var" dedi.

Konuşmaların ardından ölen madenciler için Kuran-ı Kerim okundu. Mevlit şekeri dağıtılan madenciler, arkadaşları için dua ettikten sonra maden ocağında işbaşı yaptı.

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grizuda Ölen 30 Madenci Dualarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement