Gto Haziran Ayı Meclis Toplantısı Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları ile Ortak Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Gto Haziran Ayı Meclis Toplantısı Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları ile Ortak Yapıldı

Gto Haziran Ayı Meclis Toplantısı Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları ile Ortak Yapıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Bu büyüme eğitim ve ekonomi ağırlıklı olmalıdır” dedi.

25.06.2015 15:56

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye'nin yeni bir büyüme modeline ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bu büyüme eğitim ve ekonomi ağırlıklı olmalıdır" dedi.

GTO Haziran ayı olağan meclis toplantısı Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları'nın da katılımıyla ortak meclis toplantısı olarak gerçekleştirildi.

GTO Meclis Başkanı Ali Yener'in yönetimindeki toplantıya, Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları'nın meclis ve yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve GTO meslek komite üyeleri katıldı.

Bartık, mecliste yaptığı konuşmada, yılın ilk yarısını rakamlarla değerlendirerek yol haritası çizdi.

Türkiye'nin ihracatında ve ithalatında gerileme olduğunu hatırlatan Bartık, ithalatın gerilemesiyle cari açığın da düşmeye devam ettiğini söyledi. Gaziantep'in ilk 5 aylık ihracatının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 düştüğünü hatırlatan Bartık, şöyle devam etti:

"Gaziantep'in ihracata katkısının arttığını görüyoruz. Geçen yıl 2 milyar 776 milyon 612 bin dolarlık dış satımda ihracata katkımız yüzde 4,37 iken bu yılın ilk 5 ayında 2 milyar 560 milyon 698 bin dolarlık ihracatla katkımız yüzde 4,65 olmuş. Bu da bize gösteriyor ki Gaziantep ihracatındaki gerileme Türkiye ihracatından daha yavaş."

Yeniliğe ve yeni pazarlara yönelerek ihracatı artırmanın planlarını yaptıklarını vurgulayan Bartık, işadamlarının bunun mücadelesini verdiğini dile getirdi. Geçen yıl hizmete açtıkları Erbil Ticaret Ofisi'nin çalışmalarından istifade eden Türk ve Iraklı şirket sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Bartık, "Irak'ta başlattığımız ticaret ofisleri açma çalışmalarına devam edeceğiz. Tahran ve Moskova gibi iki stratejik noktaya açılacak ticaret ofisleriyle ihracatımıza katkı sağlayacağız. Bu ofisler ihracatın artırılmasının yanı sıra ülke ve şehir tanıtımına da büyük katkı sağlıyor" diye konuştu.

"UZLAŞMACI HÜKÜMET İSTİYORUZ"

7 Haziran'da gerçekleştiren milletvekili seçimlerine de değinen Bartık, seçmenin hiçbir partiye tek başına iktidar şansı tanımadığını söyledi. Halkın koalisyon istediğini belirten Bartık, "Uzlaşmacı, herkesi kucaklayan bir koalisyonun ülkeye büyük hizmet edeceğine inanıyoruz. İş dünyası olarak hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz. Kurulacak hükümetin ekonomi ve eğitime ağırlık vermesini bekliyoruz. Türkiye'nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı var, bu büyüme ekonomi ve eğitim ağırlıklı olmalıdır" diye konuştu.

2 YILLIK HİZMETLER

Bartık, iki yıl önce göreve geldiklerini ve bu süre zarfında yaptıkları tüm işlerde tek amaçlarının üyeye kaliteli hizmeti sunmak olduğunu belirtti. Bartık, göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları yenilikleri anlattı.

Belge hizmetlerinden ücreti kaldırdıklarını belirten Bartık, "Belgematik" cihazıyla işleri kolaylaştırdıklarını ifade etti. Odaya gelen üyenin hiç kimseyle görüşmeden "Belgematik" aracılığıyla istediği belgeyi alabildiğini ifade eden Bartık, şunları söyledi:

"Bütün üyelerimize e-gto şifresi tanımladık. Bu şifreyle odaya gelmeden masa başından oda kayıt sicil sureti, aidat ödeme, borç sorgulama, ürün tanıtımı, bilgi güncelleme ve faaliyet belgesi gibi işlemler bir 'tıkla' yapılabiliyor. Amacımız işleri kolaylaştırmak ve üyelerimizin işlerini daha hızlı çözmelerine yardımcı olmak. Maliye veznesini odaya getirerek üyelerin vergi dairesine gitmeden ödemeleri odadan yapmalarını sağladık."

"Eğitim bizim en öncelikli konumuz" diyen Bartık, KOBİ ve mesleki gelişim eğitimlerini GTO Akademi ile tek çatı altında topladıklarını ifade etti.

İki yılda 71 konuda 90 eğitim verdiklerini aktaran Bartık, bu kapsamda 2 bin 300 kişinin eğitimlerden yararlandığını kaydetti. Yurtdışı sektör inceleme ve fuar ziyaretleri düzenleyerek üyelerin sektörleri ile ilgili küresel gelişmeleri takip etmelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Bartık, 6 ülkeye düzenlenen 15 organizasyona 615 kişinin katıldığını ifade etti.

Kadınlar olmadan kalkınmanın mümkün olamayacağını bunun için GTO olarak kadınların ekonomiye katılımlarını desteklemeye çalıştıklarını belirten Bartık, 2015 yılında gerçekleştirdikleri faaliyetlerle 750 kadının hayatına "dokunduklarını" söyledi. Kadınlara yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimlerine 120 kişinin sertifika aldığını söyleyen Bartık, yapacakları çalışmalarla şehre ve ülkeye hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

GTO Meclis Başkanı Ali Yener de 7 Haziran seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Hükümetin bir an önce kurularak programını açıklamasını bekliyoruz" dedi.

Nizip ve İslahiye Odalarının da katılımıyla bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Yener, genişletilmiş meclis toplantısı geleneksel hale getirmek istediklerini, Odalar arası işbirliğinin önemli olduğunu kaydetti.

Nizip Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt ise ilçenin gelişimi adına yaptıkları ve planladıkları çalışmaları dile getirdi.

Yerel ve bölgesel kalkınmayı sağlamak adına verilen destek için GTO'ya teşekkür eden Özyurt, ortak toplantıların devam etmesini istediklerini ifade etti.

İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen de, müşterek toplantı ile iyi sonuç elde edileceğini belirterek, ortak girişimle güzel bir Gaziantep'i ortaya çıkarmak istediklerini söyledi. Türkmen, işadamlarını ilçeye yatırıma davet etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gto Haziran Ayı Meclis Toplantısı Nizip ve İslahiye Ticaret Odaları ile Ortak Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement