Gtü'de Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gtü'de Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) 2015 Yılı Faaliyet Raporu Toplantısı düzenlendi.

03.02.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) 2015 Yılı Faaliyet Raporu Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve öğretim görevlileri katıldı.

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada, dünyanın gelişmesinde üniversitelerin kalkınmanın hazırlayıcısı kurumlar olması gerektiğini belirtti.

"Kalkınmayı fikir ve düşünsel anlamda kazandıracak olan üniversitelerdir" diyen Vali Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Kalkınma anlayışı istediğimiz ölçüde olmadı. Bir bütün olarak kalkınmanın olması reel üretime bir değer olarak kazandırılması ve ülkenin gelişmesini sağlamalıdır. Dünya 4'üncü sanayi devrimini konuşuyor. 4'üncü dünya sanayi devrimi bugün nesnelerin interneti, insansız taşıtların, 3 boyutlu ve benzeri olan bilginin egemen olduğu, aklın kullanıldığı bir dönem. Bunu yakalamamız için tüm üniversitelerin öncülük yapmaları gerekir."

Üniversitelerin uluslararası boyuta ulaşması gerektiğini vurgulayan Güzeloğlu, "Bir bütün olarak yol almak zorundayız. 1 yıl sürede GTÜ Rektörüne ve rektör yardımcılarına, bu kurumsallaşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizde birlikteliğimiz her anlamda sürüyor. Rektörün lise müdürleri ile bir çalışma yapması bunu çok önemli görüyorum. Gerek fiziksel gerekse kurduğumuz vakfımızla bir sene sonra bizi çok farklı bir Gebze Teknik Üniversitesinin olacağını gösteriyor. Gelecek her günün güzellikler getirmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Görgün ise GTÜ'nün Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün 23 yıllık mirasına sahip çıkarak Türkiye'nin önemli bilim üssü olmaya aday bir üniversite olduğunu vurguladı.

Görgün, üniversitede 197 öğretim üyesi ve 307 yardımcı öğretim elemanı olmak üzere toplam 504 akademik personel, 300 personelin ise idari hizmet verdiğini ifade ederek, GTÜ'de 5 bin 940 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Uluslararası üniversitelerle rekabet edebilecek çağdaş bir dünya üniversitesi oluşturmayı amaçladıklarını bildiren Görgün, "Üniversitemizin Muallimköy Yerleşkesine inşa edilecek ve temeli atılmış durumda olan Bilişim Vadisi'nideki ortaklık oranımız yüzde 15'ten yüzde 27 oranına yükseldi. Buradaki 5 bin Ar-Ge firması ile rekabet gücümüz artacak, bu konuda dünyada hatrı sayılır bir noktaya geleceğiz. Bilişim Vadisi tamamlandığında 100 bin kişiye istihdam sağlayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gtü'de Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement