Safranbolu'da Öğrencilere Okul Sütü Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Safranbolu'da Öğrencilere Okul Sütü Dağıtıldı

Anneler, babalar, öğretmenler günü gibi özel zamanların vazgeçilmez hediyesi gül, Sevgililer Günü'nde de en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

13.02.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİT DEMİR - Anneler, babalar, öğretmenler günü gibi özel zamanların vazgeçilmez hediyesi gül, Sevgililer Günü'nde de en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala gül seralarında tatlı bir telaş yaşanıyor.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki seralarda kırmızı gül üreticilerinin 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla mesaisi arttı. Soğuk kış günlerinde binbir zahmetle seralarda sobalarla ısıtılarak yetiştirilen "sevginin ve aşkın" simgelerinden kırmızı güller, yoğun mesainin ardından sevgililerin yüzünü güldürecek.

İlçeye bağlı Ilıkpınar köyünde gül üreten emekli öğretmen Ahmet Sönmezateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 dönümlük serada ektiği gülleri kooperatifler vasıtasıyla 16 kente gönderdiklerini söyledi.

Şu an seralarında yoğunluğun yaşandığını ifade eden Sönmezateş, soğuk kış günleri nedeniyle sera içerisinde soba yakarak binbir zahmetle elde ettikleri gülleri Sevgililer Günü'ne yetiştirme telaşlarının olduğunu kaydetti.

Bütün beklentilerinin Sevgililer Günü olduğunu vurgulayan Sönmezateş, yoğun talebin yüzlerini güldürdüğünü belirtti.

"İç piyasaya gül yetiştiremiyoruz" -

Çiçekçilik sektöründe Sevgililer Günü'nün çok önemli olduğunu ifade eden Sönmezateş, "Şu an talep çok fazla. Güllerimizi iç piyasaya yetiştiremiyoruz. Ama bu durum bizi mutlu ediyor. Şu an serada güllerimizin tanesi 2 lira. Satışlar da çok iyi. Sevgililer Günü'nde yine en özel ve anlamlı hediyeler arasında gül yer alacak" dedi.

Sönmezateş, geçen yıl 45 bin kesme gül ürettiğini, bu yıl olumsuz hava şartlarından dolayı verimin geçen yıla oranla düştüğünü kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Safranbolu'da Öğrencilere Okul Sütü Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement