Ğulam Azzam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Ğulam Azzam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Bangladeş Cemaat i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Ğulam Azzam için İzmir'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

24.10.2014 16:11

Hakkındaki suçlamalar nedeniyle hapiste vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Ğulam Azzam için İzmir'de giyabi cenaze namazı kılındı.

Konak Cami önünde Cuma Namazı sonrası toplanan grup, Ğulam Azzam için giyabi cenaze namazı kılıp, dua etti.

Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, merhum Azzam'ın 92 yaşında olması ve solunum yetmezliğine rağmen son dakikaya kadar tutukluluk halinin devam ettirilmesinin kabul edilir bir durum olmadığını belirtti.

Bangladeş hükumetinin tüm taleplere rağmen merhum Azzam'ın durumu iyileştirmemesinin bir insanlık ayıbı olduğunu ifade eden Yılmaz, "Ğulam Azzam'ın son dakikalarda hastaneye kaldırılması ve yapılan tıbbi müdahaleler göstermeliktir. İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azzam'a yönelik suçlamalar ve tutukluluk hali de vicdanlarda yer bulmamıştır. Merhum Ğulam Azzam'ın içinde yaşadığımız cağa olan en güzel tanıklığını, çağa olan şahitliğini, şehadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla Hakka uğurluyor, makanı cennet olsun diyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Solunum yetersizliğinden tedavi gördüğü Bangabanhu Sheihk Mujib Rahman Tıp Üniversitesi Hastanesi'nde vefat eden Ğulam Azzam, 1971'deki bağımsızlık savaşında Pakistan ile işbirliği yaparak katliama karışmak iddiasıyla yargılanmış, geçen sene Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesince 90 yıl hapse mahkum edilmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ğulam Azzam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement