Güllüce'den Mezun Olduğu Okula Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Güllüce'den Mezun Olduğu Okula Ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, mezun olduğu Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek, öğretmenleriyle görüştü.

09.01.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1967-1968 eğitim-öğretim yılında elektrikçilik bölümünden mezun olduğu Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Okula gelişinde Güllüce'yi, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve okul müdürü Şenol Demir karşıladı.

Müdür odasında öğretmenleri Çetin Başoğlu, Özgür Vayvay ve İbrahim Kalkınan ile bir süre sohbet eden Güllüce, eski fotoğraflara baktı ve okul anılarından bahsetti. Haydarpaşa Sanat Enstitüsü'nde 1322 numaralı öğrenci olan İdris Güllüce'ye diploma defterindeki yeri de gösterildi.

Güllüce, kendisini okula kaydeden, okulun ilk müdürü Ali Erkan ile ilgili bir anısını paylaşırken, şunları anlattı:

"Orta 1'i ve ikinci senenin 1 ayını Erzurum Erkek Sanat'ta okudum ve İstanbul'a geldik. Rahmetli babamla kayıt bürosuna geldik. Orada bana 'Sen Paşakapısı Ortaokulu'na gideceksin, okulda yerimiz yok' dedi. Babam da aldı kağıtlarımızı döndü. Ben döndüm Erzurum şivesiyle 'Ama öğretmenim ben sanatkar olmak istiyorum. Beni ortaokula yolluyorsunuz. Ben ortaokulda sanatkar olamayacağım ki. Oysa ben sanatkar olmak istiyorum, bu okula o yüzden geldim' dedim. O sırada arkadaki birisi 'Bir çocuğa okul dar mı gelecek, baksana sanatkar olmak istiyormuş, kaydedin bu çocuğu' dedi. Okul Müdürü Ali Erkan... O, böyle dememiş olsa hayatımın yönü değişecekti."

Gazetecilere yaptığı açıklamada da Güllüce, okuluna en son 2006'da geldiğini dile getirerek, öğretmenleriyle de belirli aralıklarla görüştüğünü söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, okul müdürü Şenol Demir'in geçen hafta Ankara'da kendisini ziyaret ettiğini ve okul binaları arasında depremle ilgili riskli binalar konusuna ilişkin görüştüklerini söyledi.

Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde ortaokulu ve liseyi okuduğunu dile getiren Güllüce, "Benim burada güzel anılarım var. Hocalarımızın çoğu Allah'ın rahmetine kavuştu. Onların bizim üzerimizde çok emekleri var" dedi.

Güllüce, Türkiye'de meslek liselerinin kıymetinin yeterince bilinmediğini düşündüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Meslek liseleri, hani bir slogan var ya 'memleket meselesi' diye, ben buna inanıyorum. Biz imkanları çok kıt olan ailelerin çocuklarıydık, tabiri caizse yerlerde sürünerek okumuşuzdur. Çok zor şartlarda okuduk. Üniversitede çalışmak zorundaydım, çalışıp okudum. Bir pense, bir tornavida cebimde birinin lambasını değiştirirsiniz, birinin prizini ayarlarsınız, üniversiteyi öyle okuyabildik. Meslek liseleri, üniversiteyi okuyamazsanız herkesin kapış kapış aldığı, istikbali olan yer. Türkiye'nin üretim yapması lazım. Üretimin ana elemanlarından birisi meslek lisesi öğrencileri, meslek lisesi mezunları. Oğlumu da meslek lisesine gönderdim, Tuzla Meslek Lisesi mezunu o da."

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, daha sonra okulun aralarında elektrik-elektronik bölümünün de bulunduğu bazı bölümlerini gezdi, öğrencilerle de fotoğraf çektirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güllüce'den Mezun Olduğu Okula Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement