Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

"Çevreye duyarsızlıkla itham edilmek bizim çok ağrımıza gidiyor" "İstanbul'un yeşili arttı."

09.06.2013 14:19

- "Çevreye duyarsızlıkla itham edilmek bizim çok ağrımıza gidiyor"

"İstanbul'un yeşili arttı. İstanbul'da Belgrad ormanları hariç kişi başına 8 metreye yakın alan düşüyor"

" Türkiye'nin kalkınmasını, daha da büyümesini istemeyenler var. Onun için olur olmaz her olayı abluka altına alıyorlar"

Bakan Yazıcı, AK Parti Kastamonu İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Gezi Parkı'ndaki olayların doğru okunması gerektiğini söyledi.

Bir takım insanların tepki ortaya koyabilmesinin doğal bir şey olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Çevreye duyarsızlıkla itham edilmek, bizim çok ağrımıza gidiyor. Hele hele İstanbullunun bunu çok iyi bilmesi lazım. İstanbul'da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, belediye başkanlığını üstlenmeden önce sokaklarda çöp dağları vardı, evlerde su yoktu. Naylon bidon üreticilerin üretimi artmıştı çünkü evlerde yedek bidonlar bulunurdu. Hava kirliliği had safhadaydı Su yok, temizlik yok, hava kirli, böyle bir İstanbul... Çevre tanzimi hak getire. Bugünün Başbakanı o zamanın belediye başkanı, gece gündüz demeden İstanbul'u çöplerden arındırdı, mücadeleyle su getirildi, sorun çözüldü. İstanbul'un yeşili arttı. İstanbul'da Belgrad ormanları hariç kişi başına 8 metreye yakın alan düşüyor. Belgrad ormanlarıyla bu, 14 metreye çıkıyor."

Bakan Yazıcı, belediye başkanlığı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı olduğunu hatırlatarak, "Niçin İtalya'dan yetişmiş fidan getirdi' diye hakkında soruşturmalar, davalar açıldı. O davalarda 'İstanbul'u niye ağaçlandırarak yeşillendirdin' denilen Tayip Erdoğan'ın savunmasını yaptım" ifadesini kullandı.

"İşin arkasında başka bir şey var"

İşin arkasında başka şeylerin olduğuna vurgu yapan Yazıcı, Türkiye'nin 14 Mayıs'ta önemli bir hazine işlemi gerçekleştirerek, IMF'ye olan borcunu kapattğını anlattı.

Yazıcı, geçen ay dünyada 3 kredi değerlendirme kuruluşunun Türkiye'nin notunu yükselttiğini, İstanbul'da 3. havaalanının ihalesi gerçekleştirildiğini belirterek, yine mayıs ayı içerisinde 3. köprünün temelini attıldığını kaydetti.

Türkiye'nin 30 yıldır terörle mücadele ettiğine dikkati çeken Yazıcı, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi artık terörden arındırmayı gerçekleştirmeliyiz. Projenin ismi Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi, alt başlığı çözüm süreci. Çözüm ne? Terörist unsurlar Türkiye'yi terk edecek. Niye ediyor, nasıl ediyor?  Teröristlerin dağa çıkmalarının, dağdan Türkiye'ye gelmelerinin bir hukuku var mıydı, çıkışının hukukunu soruyorlar bize. Şu ülkede 3-5 aydır öldürme olmuyorsa bu hepimizin kazanımı değil mi? Anaların babaların gözünün yaşı dökülmüyorsa hepimizin kazanı mı değil mi? 30-40 bin insanımız öldü, binlerce insanımızı şehit verdik, insanların kalbi acıyla doldu. Kin, nefret, acı, büyük yüktür, bunu hafifletelim. Ölenleri geri getiremeyiz, üzülen, ağlayan insanları yok sayamayız ama başka insanların ağlamasını ölmesini engelleyebiliriz."

"Türkiye'nin kalkınması istenmiyor"

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin böyle bir süreci yaşadığını ve bunu da istemeyenlerin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin kalkınmasını, daha da büyümesini istemeyenler var. Onun için olur olmaz her olayı abluka altına alıyorlar. Türkiye'yi zayıflatma noktasında araç halinde kullanmaya çalışıyorlar. Bu olayda o, masumane başlıyor ama başkaları devreye giriyor, kullanmaya çalışıyor. Çok dikkatli olalım. Sorun, Topçu Kışlası'nın yapılıp yapılmaması değil."

Bakan Yazıcı, sosyal medyayı kullanan gençlerin, 1990'lı yıllarda doğduğunu dile getirerek, "Bunlar, geçmişi bizimle kıyaslayamıyorlar çünkü o zaman dilimini bilmekten uzaklar. Sayıları 4,5-5 milyon dolaylarında. Bunlar, AK Parti'yi, AK Parti icraatlarıyla kıyaslıyorlar. Geçmişi bilmezler. Bunlara anlatalım. Türkiye hepimizin"  ifadesini kullandı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement