Gümüşhane'de Arıcılara Kovan Altlığı Desteği - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Arıcılara Kovan Altlığı Desteği

Gümüşhane'de arıcılara, 2 bin 360 plastik polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı.

06.05.2015 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de arıcılara, 2 bin 360 plastik polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, İl Müdür Yardımcısı Metin Yalvaç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş, Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve arıcılar katıldı.

Birşen, törende yaptığı konuşmada, projenin amacının arıcıların geleneksel kalıpları kırarak yeni ürün ve yöntemlere yönelmelerini sağlamak olduğunu belirterek, Gümüşhane'nin zengin florası ve coğrafi yapısıyla arıcılık açısından Türkiye'nin sayılı bölgelerinden biri olduğunu, mevcut potansiyelin değerlendirilmesi için arıcılığı teşvik ettiklerini söyledi.

Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ise Gümüşhane'de her geçen yıl arıcılıkta büyük mesafeler kat ettiklerini dile getirerek, 2015 yılında kayıtlı 460 üye ve 57 bin koloni bulunurken, bugün 460 üyeye yükseldiklerini, hedeflerinin üye sayısını 500, koloni sayısını da 60 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Törende, 2015 yılı arı kayıt sistemine kayıtlı olan ve arılı kovan desteğinden faydalanan 103 arıcıya, 2 bin 360 plastik polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı.

Öte yandan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen 80 saatlik arıcılık kursunda başarılı olan 47 arıcıya sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Arıcılara Kovan Altlığı Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement