Gümüşlük'te Klasik Müzikli Günler Gülsin Onay'la Başladı - Son Dakika
Yerel

Gümüşlük'te Klasik Müzikli Günler Gülsin Onay'la Başladı

Gümüşlük\'te Klasik Müzikli Günler Gülsin Onay\'la Başladı

Bodrum’da bu yıl 11.’si düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali yine ünlü piyanist Gülsin Onay’ın konseriyle başladı.

14.07.2014 14:37

Bodrum'da bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali yine ünlü piyanist Gülsin Onay'ın konseriyle başladı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon'un da izlediği konser, sanatseverlerden ilgi gördü 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Bodrum Gümüşlük'te, Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda başladı. Açılış konserinde devlet sanatçı piyanist Gülsin Onay sahne alarak izleyenleri kendine hayran bıraktı. Festivalin ilk gün konserini Bodrum'daki sanatseverler yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan başta olmak üzere çok sayıda sanatsever izledi.

TC Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO ve Bodrum Belediyesi'nin resmi sponsorluğunda; Bosch, Neoyapı ve Devecioğlu'nun kurumsal sponsorluğunda düzenlenen festival, 15 Ağustos 2014 tarihine kadar yaklaşık bir ay boyunca sanatseverlere unutulmaz akşamlar yaşatacak.

Açılışta festival hakkında bilgi veren Festival Direktörü Lon Briet, "Renklerin grileştiği, tatların tekdüzeleştiği bir dönemde biz, seslerle çevremizi aydınlatmak istiyoruz. 11 yıl önce bu festival, tam da bu kültür sanat misyonuyla ve seçkin projelerle her yaşa ve kesime hizmet etmek amacıyla hayatına başladı. Bu bizim için artık bir hayat biçimi oldu, daha aydınlık bir gelecek için her yıl daha iyisini yapmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz" diyerek sponsorlara teşekkür etti.

Piyanist Gülsin Onay ise program öncesinde yaptığı konuşmada, "Sanatın daha da önem kazandığı şu günlerde klasik müzikseverlerden aldığımız destek, bizim için çok önemli." dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; "Uzun süren kışların ardından tekrar Gümüşlük'te ve festivalde olmak, tekrar klasik müziğe gönül vermiş dostlarımızla olmak çok güzel. Her yıl başka bir heyecanla başlıyoruz festivalimize, yine çok seçkin bir festival programı var, her bir konser kaçırılmayacak kadar güzel olacak"

Festival 15 Temmuz'da Rui Lopez (Portekiz) Fagot, CélineMoinet (Fransa) Obua ve Cem Babacan (Türkiye), Piyano konseri ile devam edecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşlük'te Klasik Müzikli Günler Gülsin Onay'la Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement