Günaydın: "Tam Gün Yasası Çıkmaza Girdi" - Son Dakika
Yerel

Günaydın: "Tam Gün Yasası Çıkmaza Girdi"

Günaydın: "Tam Gün Yasası Çıkmaza Girdi"

Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mithat Günaydın, Tam Gün Yasası'nın çıkmaza girdiğini, üniversite öğretim üyelerinin bu süreçte mağdur edildiğini söyledi.

18.04.2014 18:39

Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mithat Günaydın, Tam Gün Yasası'nın çıkmaza girdiğini, üniversite öğretim üyelerinin bu süreçte mağdur edildiğini söyledi.

Samsun Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Doç. Dr. Mithat Günaydın, 4. Genişletilmiş Hekim Çalıştayı'nı gerçekleştirdiklerini ve söz konusu çalıştayda ele aldıkları sorunları kitapçık hale getirip ilgili yerlere ulaştırdıklarını söyledi. Başkan Günaydın, "4. Genişletilmiş Hekim Çalıştayı'nı gerçekleştirdik. Bu çalıştaylarda baştan beri haklarımızı anlatmaya çalıştık. Hekimlerin sağlıkta dönüşümde kaybettikleri ve ihmal edildiği konusunda Sağlık Bakanlığı ve ilgili makamlara bildiride bulunduk. Bunları kitapçık hale getirerek ilgili makamlara gönderdik. En son çalıştayımızda daha çok üniversiteleri ele aldık. Çünkü, kamuda çalışan hakimlerin ve aile hekimlerinin sorunlarını daha önceki kitapçıklarda ve çalıştayda dile getirmiştik. Ancak, son dönemde Tam Gün Yasası bir çıkmaza girmiş durumda. Çünkü Sağlık Bakanlığı bir adım atıyor, Anayasa Mahkemesi iptal ediyor. Böylece içinden çıkılmaz bir yumak haline gelmiş durumda. Nasıl bir uygulama yapılacak bu bile belli değil. Biz bile şaşırmış durumdayız. Kime ne uygulama yapılacağı belli değil. Anayasa Mahkemesi bir parçasını iptal ederken, birine başka uygulama birine başka uygulama yapılıyor. Bu şekilde Tam Gün Yasası'nın bu şekilde olması mümkün değil. Üniversite öğretim üyeleri bu süreçte gerçekten mağdur edildi. Üniversite öğretim üyelerinin bu nedenle özel hastanelere kaçtığını ve üniversitelerde eğitim ve öğretimin ve doktor yetiştirmenin, tıpta uzmanlık eğitimi alanları yetişmesinin sıkıntıya girdiğini bu kitapçıkta daha çok bildirdik. Sağlık uygulama fiyatlarının 7 yıldır güncellenmemiş olmasından dolayı özellikle üniversite hastanelerinde artık çark döndüremez hale geldi. Üniversite hastaneleri artık iflas eder duruma geldi" diye konuştu.

"BAŞKANLIĞA ARA VERECEĞİM"

Tabip Odası seçimlerinin 2 yılda bir yapıldığını ifade den Başkan Günaydın, "2 dönemdir ve 4 yıldır Samsun Tabip Odası Başkanlığı görevini yürütüyorum. Yönetim kurulu olarak 4 yıldır hekimlerin özlük haklarını savunmaya ve kazanım sağlayan bir yönetim anlayışı içinde çalıştık. Çoğunluk aranarak 27 Nisan 2014 tarihinde odamızda Samsun Tabip Odası seçimlerini yapacağız. Eğer çoğunluk sağlanmaz ise 4 Mayıs tarihinde Türk-İş Eğitim Merkezi'nde seçimlerimi yapacağız. Samsun Tabip Odası'na kayıtlı bin 813 üyemiz var. Seçimlerimiz çekişmeli ve katılımı yüksek oluyor. Bütün hekimlerin ayrı ayrı sorunları var. Bunları görev yaptığımız 4 yıllık süre içinde ele almaya çalıştık. 2 dönem üst üste başkanlık yaptığım için yönetmenlik gereği yönetim kuruluna aday olamıyorum. Sadece Ankara kongre delegesi adayı olmak durumum var. Başkanlığa ara vereceğim. Benden kıymetli, bu işi daha iyi yapacak arkadaşlarımız var" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Günaydın: 'Tam Gün Yasası Çıkmaza Girdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement