"Vaadimiz Bolluktur, Berekettir, Barıştır, Kardeşliktir'' - Son Dakika
Politika

"Vaadimiz Bolluktur, Berekettir, Barıştır, Kardeşliktir''

"Vaadimiz Bolluktur, Berekettir, Barıştır, Kardeşliktir\'\'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Vaadimiz bolluktur, berekettir, barıştır, kardeşliktir." dedi.

19.03.2014 00:10  Güncelleme: 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Vaadimiz bolluktur, berekettir, barıştır, kardeşliktir. Bu memleketi 13 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı beraberce, omuz omuza kurduysak şimdi de 76 milyon yurttaşımızla hep beraber, kardeşçe bu toprakları paylaşmak istiyoruz" dedi.

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Malatya'ya gelen Günaydın, Battalgazi, Doğanşehir, Akçadağ ilçeleriyle Polat ve Ören beldelerini ziyaret etti.

Battalgazi Meydanı'nda partililere seslenen Günaydın, bağımsızlık savaşı verilmesine öncülük eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Çanakkale kahramanlarını sevgi, saygı ve rahmetle andığını söyledi.

Malatya'nın ilk kez büyükşehir statüsünde seçime gireceğini, büyükşehire karşı çıktıkları noktasında kendilerini eleştirenlerin olduğunu kaydeden Günaydın, şunları söyledi:

"Biz aydın namusu içerisinde bütün eleştirileri saygıyla dinleriz ama cevabını da açık ve net olarak veririz. Büyükşehir statüsüyle Malatya'da 39 belde belediye başkanlığı, o beldede yaşayan vatandaşlarımıza sorulmadan kapatıldı. Biz belediye beldelerinin referandum yapılmadan, vatandaşa sorulmadan Ankara'dan dayatmayla kapatılmasına karşı çıktık. İkincisi 30 Mart'ta Malatya'da bir tane köy kalmayacak. Ne olacakmış köylerin adı 'Malatya' olacakmış. 495 köy kapatılacak ve adı mahalle olacak. Şunu sorabilirsiniz ha köy muhtarlığı ha mahalle muhtarlığı ne fark eder... Öyle değil. Köy muhtarlığının tüzel kişiliği var, köy mallarını koruyabiliyor, temsil edebiliyor ancak mahalle muhtarlığının tüzel kişiliği yok, dolayısıyla köyün ortak malı, köy muhtarlığına ait olan mallar, en yakın belediyeye bağlanıyor. Büyükşehir statüsüne geçtiğiniz zaman emlak vergileri yüzde yüz artıyor. Bu hem bina vergileri için hem de arsa vergileri için söz konusu."

Türkiye'de nüfusu 750 bini geçen 30 ilin büyükşehir olduğunu dile getiren Günaydın, "Nüfusu 760 bin olan Malatya'da büyükşehir odu. Anasının ak sütü gibi helal olsun. Malatya büyükşehir olmayı tarihiyle, kültürüyle, birikimiyle zaten çoktan hak etmiş bir ilimizdi. Bu anlamda da büyükşehir olmasını destekledik" diye konuştu.

Günaydın, Doğanşehir'de de yaptığı konuşmada da yerel seçimlere az bir zaman kaldığını ve kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Diğer partilere oy vermiş vatandaşları da CHP çatısı altında toplanmaya davet eden Günaydın, şöyle dedi:

"Vaadimiz bolluktur, berekettir, barıştır, kardeşliktir.Bu memleketi 13 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı beraberce, omuz omuza kurduysak şimdi de 76 milyon yurttaşımızla hep beraber, kardeşçe bu toprakları paylaşmak istiyoruz. Yerel seçimlere 12 gün sonra gireceğiz. Doğanşehir'de, Malatya'da Türkiye'nin tamamında yeni ve aydınlık bir güneşin doğmakta olduğunu görüyorum. Buradan size söz veriyorum, biz CHP iktidarını kurmayacağız, halkın iktidarı olacağız."

-chp genel başkan yardımcısı

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Vaadimiz Bolluktur, Berekettir, Barıştır, Kardeşliktir'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement