Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Safranbolu'da - Son Dakika
Yerel

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Safranbolu'da

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesini gezdi.

22.07.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesini gezdi.

İlk olarak Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u ziyaret eden Cho, ilçeyle ilgili bilgi aldı.

Ziyarette konuşan Aksoy, son zamanlarda yapılan tanıtım çalışmalarıyla tarihi ilçeye gelen turist sayısında artış sağlandığını söyledi.

Her ziyaretçinin ilçeyi rahatlık ve huzur içinde gezdiğini ifade eden Aksoy, Çin'in Sincan Uygur Bölgesi'nde yaşanan olaylar dolayısıyla bu ülkeye duyulan öfkenin yanlışlıkla da olsa Kore vatandaşlarına yansımasından büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Cho da Safranbolu'nun, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunmayı hak ettiğini belirterek, "Kent tarihi yapısı ve misafirperver insanlarıyla mükemmel bir yer. Safranbolu'nun 'korumacılığın başkenti' olarak anılması çok doğal. Bu konuda son zamanlarda güzel çalışmalar yapıldı. Safranbolu zamanla hak ettiği değeri bulacaktır" dedi.

Belediye Başkanı Aksoy'un Safranbolu evi maketi, kolonya ve lokum hediye ettiği Cho, daha sonra ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Cho Safranbolu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement