Güneydoğu'da Buruk Noel Bayramı (2) - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'da Buruk Noel Bayramı (2)

Güneydoğu\'da Buruk Noel Bayramı (2)

Midyat'ta AYİN Mardin'in Midyat İlçesi'nde Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, Mort İşmuni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı.

25.12.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat'ta AYİN

Mardin'in Midyat İlçesi'nde Hz. İsa'nın doğum günü olarak kabul edilen Noel, Mort İşmuni Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı. Turabdin Mor Gabriel Manastırı'ndaki aiyini, Metropoliti Timotheos Samuel Aktaş ayini yönetti. Hz. İsa'nın doğumunda çobanların yaktığı ateşi simgelemek amacıyla kilisenin ortasına tepsi içinde çıralar konulurken, cemaat, ellerindeki mumlarla bu çıraları tutuşturarak, ateşin etrafında dönüp ilahiler okudu. Ayinden sonra ise çocuklar, kilisenin içinde zılgıtlar çekerek tur attı. Ayinin ardından kilisenin misafir konuk odasına geçen Metropolit Samuel Aktaş, Papaz İshak Ergün, Midyat Kiliseleri Vakfı Başkanı Anto Nuay ve Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakus Ergün, burada bayramlaşmaya gelen Süryani, Müslüman ve Yezidi cemaatlerine mensup olanların kutlamalarını kabul etti. Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, daire amirleri ile siyasi parti temsilcileri ve Müslümanlar da kutlama için kiliseye geldi. Ayinden sonra Metropolit Timotheos Samuel Aktaş, bayramın tüm insanlık için huzur, barış ve kardeşliğe vesile olmasını dilediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Melekler tarafından İsa Mesih'in Doğuş Bayramı'nda aktarılan bu müjde, bizlere eski yaşamın son bulduğu ve esenliğe götüren yeni bir yaşam yolunun açıldığını hatırlatıyor. Dolayısıyla bu bayram, yaşamın, ışığın ve aydınlığın bayramıdır. Tanrı'nın görkeminin ve biz insanlara karşı duyduğu sonsuz sevginin açıklanışının bayramıdır. İlahi anlamlarla yüklü bu mukaddes bayramla birlikte, öncelikle Ortadoğu'da yaşanmakta olan elim olayları sonlandırarak, esenlik dolu yeni bir yaşam başlatması ve bütün insanlığa barış, sevgi ve birlik lütfetmesi için tüm varlığımızla Yüce tanrıya dua ediyoruz. Tanrının lütuf, sevgi ve sınırsız merhameti yeni yılda hepimizle birlikte olsun." - Noel

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'da Buruk Noel Bayramı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement