Suriyeliler,Memleket Hasreti Yaşıyor - Son Dakika
Yerel

Suriyeliler,Memleket Hasreti Yaşıyor

Suriyeliler,Memleket Hasreti Yaşıyor

Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Batman'a sığınan Suriyeliler, memleket hasreti yaşıyor.

13.08.2014 11:29  Güncelleme: 12:44

Suriye'de çıkan savaştan sonra can güvenliği nedeniyle kaçarak Türkiye'ye sığınan binlerce Suriyeli ailelerden biri olan Ahmed ailesinden 17 yaşındaki Ciwan Êncu, ilimizde bir emlakçı dükkânında çalışarak hayatını idame ettiriyor.

Batman'da kiraların çok yüksek olduğunu ve devlet tarafından finansal yardım alamadıkları için mağdur olduğunu belirten Êncu, gıda yardımını da ancak 3 ayda bir aldıklarını ifade ederek, sıkıntılı olduğunu dile getirmeye çalıştı.

8. Cadde üzerinde bulunan bir emlakçı da 250 TL maaşla çalışmaya devam eden Suriyeli mülteci, "Suriye'de iken durumumuz iyi idi. Ancak savaş çıktıktan sonra sıkıntılı günler geçirmeye başladık. Türkiye' topraklarına sığındıktan sonra soluğu Batman'da aldık. Babam ve annem şeker hastası ve toplamda 6 kişiyiz. Suriye'deki soyadım Ahmet idi. Orada, Berber, şoförlük yapıyordum. Suriye'de direksiyon başında çalışırken en keyif aldığım şey, İbrahim Tatlıses'i dinlemekti. Mutlu bir yaşantımız, savaş nedeniyle bozuldu. Şimdi Türkiye'deyiz; ve bir gün vatanımıza dönmenin umudu ve özlemiyle yaşıyoruz. Gurbet çok zor bir şey" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Suriyeliler,Memleket Hasreti Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement