Avtandil Beridze: Türk Halkı Önce Komşuydu, Şimdi Kardeş Oldu - Son Dakika
Yerel

Avtandil Beridze: Türk Halkı Önce Komşuydu, Şimdi Kardeş Oldu

Gürcistan Meclis Başkanı Beridze, Gürcistan ile Türkiye arasındaki ilişkinin arttığını ifade ederek aynı şekilde ticari ilişkilerin de gelişmesi gerektiğini belirtti.

22.11.2015 19:06  Güncelleme: 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Avtandil Beridze, "Bizler iki dost devletin insanları olarak dostluk ilişkilerimizi ticari işbirliğiyle daha ileri seviyeye götürmek için çaba göstermeliyiz" dedi.

Konuk Meclis Başkanı Berizde, beraberindeki Keda Vali Yardımcısı Guram Beridze ile Ünye Acara Gürcü Dostluk ve Kültür Derneğini ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ı ziyaret etti.

Çamyar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz Gürcistan halkı ile iç içe yaşayan, aynı kaderi paylaşan ve baktığımızda tek milletiz diyebiliriz. Tarihi ve kültürel bağlarımız var. Son zamanlarda vizelerin kaldırılması ile ülkelerimiz arasındaki ilişkiler daha gelişti. Ticari yatırımlarda bunu izledi. İnşallah bundan sonra da bu zamana kadar olduğu gibi mutlu şekilde yaşamaktan keyif alacağız" diye konuştu.

Beridze de Gürcistan ile Türkiye arasındaki ilişkinin arttığını ifade ederek, aynı şekilde ticari ilişkilerin de gelişmesi gerektiğini belirtti.

"Türk halkı önce komşuydu, şimdi kardeş oldu, dost oldu" diyen Beridze, "Biz Gürcü halkı komşularına dolaşmalı yollardan değil kısa yoldan direkt kapı açıyoruz. Gürcü halkı ile Türk halkının kaynaşmasında emeğiniz var, bu dostluğu pekiştirelim. İşbirliğimiz her geçen gün daha ileri seviyeye doğru gidiyor. Bizler iki dost devletin insanları olarak dostluk ilişkilerimizi ticari işbirliği ile daha ileri seviyeye götürmek için çaba göstermeliyiz. Bu işbirliğinin gelişmesinde Türkiye'de yaşayan Gürcü vatandaşlarımıza da çok iş düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Beridze ile Çamyar birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avtandil Beridze: Türk Halkı Önce Komşuydu, Şimdi Kardeş Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement