Gürcistan Milli Günü Resepsiyonu - Son Dakika
Güncel

Gürcistan Milli Günü Resepsiyonu

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Orta Asya ve Kafkasya'ya uzanan yolda, stratejik bir konuma sahip olan Gürcistan ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeye çok büyük bir önem atfediyoruz.

10.05.2016 22:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Orta Asya ve Kafkasya'ya uzanan yolda, stratejik bir konuma sahip olan Gürcistan ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeye çok büyük bir önem atfediyoruz." dedi.

Elitaş, Gürcistan Milli Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen resepsiyonda, Gürcistan'ın gelişimini her geçen gün daha da ileriye taşıdığını ve başarıları ile dikkatleri üzerine topladığını söyledi.

Avrupa Birliği ile yürütülen müzakereler sonucunda imzalanan serbest ticaret anlaşması sonucu Gürcistan'ın Batı dünyası ile işlerinde önemli ivme yakaladığını ifade eden Elitaş, "Orta Asya ve Kafkasya'ya uzanan yolda, stratejik bir konuma sahip olan Gürcistan ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi geliştirmeye çok büyük bir önem atfediyoruz. Her fırsatta hükümetler düzeyinde toplantılar düzenliyor, ilişkilerimizi geliştirmek için her türlü imkanı değerlendiriyoruz." diye konuştu.

"Gürcistan ikili ticaret ilişkilerinde ön sıralarda yer alan öncelikli ülkeler arasındadır" diyen Bakan Elitaş, bu ülkenin aynı zamanda dış ticarette, Türkiye'nin en önemli ortaklarından birisi olduğunu söyledi.

Geçen yıl Türkiye'nin Gürcistan'ın hem ihracatında hem de ithalatında ilk sırada yer aldığını anlatan Elitaş, iki ülke arasındaki ticaret hacminin bugün 1,3 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Gürcistan ile yatırım ilişkilerinin da ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Elitaş, şöyle devam etti:

"Türkiye Gürcistan'a yatırım yapan ilk 5 ülke arasındadır. Gürcistan'ın yeniden imarında, Türk müteahhitlik firmalarının çok büyük emeği vardır. Firmalarımız bugüne kadar Gürcistan'da 3,5 milyar dolarında toplam 199 projeye imza atmıştır. Hem yatırım hem de müteahhitlik alanındaki ilişkilerimiz atacağımız ortak adımlarla beraber daha da güçlenecektir. Dost ve kardeş ülke Gürcistan'ın bağımsızlığının 25. yılını en samimi dileklerimle kutluyor, Gürcistan halkının bu mutluluğunu yürekten paylaşıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürcistan Milli Günü Resepsiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement