Güroymak'ta Seçimler İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Güroymak'ta Seçimler İptal Edildi

BDP adayının 32 oy farkla seçimi kazandığı Bitlis Güroymak'ta AK Parti'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimleri iptal etti.

04.04.2014 16:52  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BDP adayının 32 oy farkla seçimi kazandığı Güroymak ilçesinde AK Parti'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu Başkanlığı, seçimleri iptal etti. İlçede seçimlerin 1 Haziran'da yenilenmesi kararlaştırıldı.

İl Seçim Kurulu Başkanı Nurullah Bodur, yaptığı açıklamada, 2 sandıkta usulsüzlük olduğunu tespit ettiklerini, bu nedenle seçimin 1 Haziran'da yapılmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

İki parti yetkililerinin karara saygı duyduğunu ifade eden Bodur, şöyle konuştu:

"Bir sandıkta yurt dışında olan 2 kişinin oy kullandığını tespit ettik. Ayrıca aynı sandıkta 3 oy da şaibeli çıkınca o sandık bize şüpheli geldi. Çünkü sandıkta sadece BDP'ye oy çıkmıştı. Bu nedenle 'seçmenler baskı altında kalmış olabilir' diye o sandıktan şüphelendik. Başka bir sandıkta ise usulsüzlük vardı. İki partinin yetkilileriyle konuştuk. Vereceğimiz karara saygı duyacaklarını belirttiler. Biz de seçimin 1 Haziran'da yapılmasını kararlaştırdık." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güroymak'ta Seçimler İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement