Güroymak'ta Sığır Ölümleri - Son Dakika
Güncel

Güroymak'ta Sığır Ölümleri

Bitlis'in Güroymak ilçesinde son günlerde artış gösteren sığır ölümleri, yetkililer harekete geçirdi.

13.08.2014 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Güroymak ilçesinde son günlerde artış gösteren sığır ölümleri, yetkililer harekete geçirdi.

İlçenin Gölbaşı beldesi yaylalarında artan sığır ölümleri nedeniyle kaymakamlık tarafından ölümlerin araştırılması ve önlenmesi için toplantı yapıldı.

İlçe Kültür Merkezindeki toplantıda konuşan Kaymakam Çağlayan Kaya, sığır ölümlerinin önüne geçilmesi için tüm önlemlerin alınacağını belirtti.

Ölen hayvanlardan alınacak numunelerin laboratuvarlarda inceleneceğini bildiren Kaya, elde edilecek sonuçla ölümlerin insan sağlığına zararı olup olmadığının belirleneceğini kaydetti.

Sonuçlar çıkıncaya kadar ölen hayvanların etlerinin yenilmemesi ve satılmaması uyarısında bulunan Kaya, şöyle devam etti:

"Belde ve köylerimizde hayvan ağıllarının dezenfekte ve sineklere karşı ilaçlaması yapılmaladır. Önlemler kapsamında ilçe tarım müdürlüğümüze veteriner hekimi takviyesi yapılacak. Manda birliği yöneticileri ve üyeleri, manda toplulaştırılması için Samsun'daki eğitim merkezine gönderilerek konuyla ilgili deneyim ve tecrübe kazanacak.

Sığır ölümlerinin önüne geçilebilmesi için mesai gözetmeden, tam teşekküllü çalışılacak. Bu nedenle çalışmaların daha sağlıklı olabilmesi için tüm ekibin hummalı bir çalışma içerisinde olması gerekmektedir. Sonuca ulaşmak için herkesin ortak bir çalışma içerisinde olması gerekmektedir" diye konuştu.

Toplantıya Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, Gölbaşı beldesi Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sedat Özgül, kooperatif başkanları, çiftçi ve vatandaşlar katıldı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güroymak'ta Sığır Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement