Gürsu'da, Engelliler İçin Konforlu Yaşam Alanları Genişliyor - Son Dakika
Güncel

Gürsu'da, Engelliler İçin Konforlu Yaşam Alanları Genişliyor

Gürsu Belediyesi' nin teknik desteğiyle Gürsu Kaymakamlığı tarafından oluşturulan "Erişilebilir Gürsu Projesi" ile ilçede engelli vatandaşlar için konforlu yaşam alanları genişletiliyor.

28.01.2016 15:54  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürsu Kaymakamlığı' nın önderliğinde, Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi' nin desteğiyle hayata geçirilen "Erişilebilir Gürsu Projesi" kapsamında oluşturulan "Engelli Yaşam Parkı" törenle hizmete açıldı.

Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı' nın (BEBKA) Sosyal Kalkınmaya Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek programına sunulan ve 2014 yılında destek almaya hak kazanan proje ile Gürsu genelindeki kamu kurumlarında engellilerin erişilebilirliğinin sağlanması hedefleniyor.

Gürsu protokolü, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri ile ilçe halkının katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Gürsu' da bu önemli projenin uygulanmasına verdikleri destek dolayısıyla BEBKA' ya ve katkısı olan diğer kuruluşlara teşekkür etti.

Projeye desteği olan kurum ve şahıslara teşekkür eden Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Engelli vatandaşlarımızın yaşam alanlarında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak amacıyla hayata geçirilen bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın Gürsu' da yaşıyor olmaktan büyük mutluluk duymasını sağlayacak bu fiziksel düzenlemelerin hem ilçemiz hem de Bursamız genelinde daha da genişlemesini temenni ediyorum" dedi.

İstiklal Mahallesi 'nde oluşturulan "Engelli Yaşam Parkı"nda; engelli çocuklar için oyun grubu, engelliler için spor aletleri, engelli lavabosu, görme engelliler için koku alanı yer almakta.

Proje kapsamında ayrıca; Belediye hizmet binasına, 4 camiye ve 8 okula engelli asansörü, okul ve camilerde engelli rampaları ve okullara engelli tuvaletleri oluşturuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürsu'da, Engelliler İçin Konforlu Yaşam Alanları Genişliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement