Gürün'de El Sanatları Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gürün'de El Sanatları Sergisi Açıldı

Sivas'ın Gürün lçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yıl sonu sergisi açıldı.

13.06.2015 13:16

Sivas'ın Gürün lçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün yıl sonu sergisi açıldı.

Gürün Öğretmenevi'ndeki sergide, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören kursiyerlerin el emeği ürünleri sergilendi. Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, ?Halk Eğitim Merkezlerinin bulundukları yerlerde önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Kadınların bu kurslar sayesinde sanat öğrendiğini ifade eden Özdemir, ilçeye özgü, "Gürün Şalı" ile ilgili de bir kurs açılacağını bildirdi.

Gürün Halk Eğitim Müdürü Mustafa Sandıkkaya da Halk Eğitim Merkezi'nde, her yaştan insana ilgi alanlarına ve ihtiyaçlara uygun olarak eğitimler verildiğini belirtti.

Merkezde çeşitli alanlarda kurslar düzenlendiğini dile getiren Sandıkkaya, "Vatandaşlarımıza hizmet verdiğimiz kurslarımızla birlikte ilerleyen günlerde, sosyal, kültürel ve sportif kurslar, orta öğretimden mezun öğrencilere yönelik kurslar, okuma yazma, Osmanlıca öğretimi, bilgisayar, evde çocuk bakımı, yüzme, kaynakçılık, kalorifer ateşçisi, makine operatörlüğü, halk oyunları kurslarını açılması için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Sandıkkaya, serginin 18 Haziran'a kadar açık kalacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi ve kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürün'de El Sanatları Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement