Güvercin: "Erzurumlu Erzurum'u Bir Bütün Olarak Tanımıyor" - Son Dakika
Yerel

Güvercin: "Erzurumlu Erzurum'u Bir Bütün Olarak Tanımıyor"

Güvercin: "Erzurumlu Erzurum\'u Bir Bütün Olarak Tanımıyor"

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş ile genel sekreteri Mustafa Uğurlu, Hınıs ve Karaçoban Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ettiler.

10.10.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş ile genel sekreteri Mustafa Uğurlu, Hınıs ve Karaçoban Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret ettiler. ŞEHİRDER yöneticileri dernek Başkanı Ümit Güvercin ve yönetim kurulu tarafından sıcak karşılandı. Görüşmede Erzurum'un ve güney ilçelerin birçok meselesi hakkında istişare yapıldı.

ERZURUMLU ERZURUM'U TANIMIYOR

Görüşmede Hınıs ve Karaçobanlılar Derneği Başkanı Ümit Güvercin önemli açıklamalarda bulundu. Dernek Başkanı Güvercin, yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Kurulduğu günden beri şehrimizin güney ilçelerinin tanıtımı konusunda gayretlerini takdirle takip ettiğimiz ŞEHİRDER'in bizim gönlümüzde yeri başka. Şöyle ki, Erzurum adına ortaya çıkan birçok kişi ve STK'nın hala Erzurum'un güney ilçelerini görmediğini, bu durumun Türkiye'de belki de sadece Erzurum'a has bir gariplik olduğunu belirtti. Yerel yönetimlerin, kanaat önderlerinin, önemli STK'ların hem sosyo-kültürel, hem ekonomik ve turizm açısından şehrin bütünleşmesi için ezber bozan çalışmalar içerisine girmesi gerekmektedir. Tek kanatlı kuş elbette uçamaz. Bölgemizin tanıtımı için bir dergi çıkarıyoruz. Hınıs kanyonlarının, fasulyesinin, Peygamberimizin sakası olduğu rivayet edilen Ömer Halil Hazretlerinin, daha birçok Selçuklu ve Osmanlı eserlerinin, eski çağlardan kalma mağara ve yerleşim yerlerinin tanıtımına gayret ediyoruz. Hınıs kanyonlarında şelale, dağ tırmanışı projelerini, bisiklet turnuvası düzenlenmesini Hınıs'ın ve Erzurum'un tanıtımında önemsediğimiz düşüncelerimizdir."

ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş da "Hınıs ovası, kültür ve tabiat zenginlikleri, mümbit toprakları, bağları bostanları ve bin bir güzelliğiyle şehrimizin yeterince tanınmamış ve tanıtılmamış cennetten bir köşesidir. Yıllarca eğitim desteği için dolaştığımız bölgenin insanı mert, hoşgörülü, kahraman ve çalışkandır. Ümit başkanın ve çok değerli yönetim kurulunun idaresinde Hınıs ve Karaçobanlılar Derneği dostluk ve kardeşlik nişanesi, değerli bir STK'mızdır. Şehrin ve bölgenin kalkınmasında çok önemli bir dinamik olan derneğin şehir ve ülke meselelerinde ciddi ve samimi mesuliyet almış olmalarını görmek bizi mutlu etmiştir. Bu ziyaret vesilesiyle ifade etmek isterim ki ŞEHİRDER olarak Erzurum'un güney ilçeleri için yapılacak her türlü güzel işe katkı sağlamaya hazırız." Diye konuştu.

Ertaş, Hınıs ve Karaçoban Derneği'ne II. Abdülhamit'in 93 Harbi'nde Erzurum halkına hitaben kaleme aldığı ve ŞEHİRDER'in ortaya çıkardığı fermanı hediye etti. Başkan Güvercin de nezaketlerinden ve hediyelerinden dolayı Murat Ertaş'a teşekkür etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güvercin: 'Erzurumlu Erzurum'u Bir Bütün Olarak Tanımıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement