Hac Parası Çalınan Kadına Hacca Gitme Hakkı Çıktı - Son Dakika
Genel

Hac Parası Çalınan Kadına Hacca Gitme Hakkı Çıktı

Hac parası çalınan kadına hacca gitme hakkı çıktı 4 gün içinde ödeyemezse hacca gidemeyecekTEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Sevim Deveci'nin hacca gitmek için yıllardır biriktirdiği altın ve paralar 3 yıl önce çalındı.

09.03.2017 16:16

Hac parası çalınan kadına hacca gitme hakkı çıktı

4 gün içinde ödeyemezse hacca gidemeyecek

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Sevim Deveci'nin hacca gitmek için yıllardır biriktirdiği altın ve paralar 3 yıl önce çalındı. Bu yıl hacca gitme hakkı tanınan Deveci, 4 gün içinde ödeme yapamazsa hacca gidemeyecek.

Hac vazifesini yerine getirebilmek için para ve altın biriktiren Sevim Deveci'ye 10 yıldır beklediği hak bu hac sezonunda tanındı ancak üç yıl önce birikimlerinin çalınmasından dolayı hac için gerekli parayı yatıramayan Deveci büyük üzüntü yaşıyor.

Deveci, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 yıl önce yardım edeceğim diyerek İlyas Mahallesi'ndeki evine gelen kişiler tarafından, hacca gitmek için biriktirdiği altın ve paraların çalındığını anlattı.

Deveci, "Evime geldiler 3 kişi, dediler ki 'sana yardım getirdik' ondan sonra bana 100 lira para verdiler, sonra ellisini geri vermemi istediler, yok bende dedim 'var var' dediler, bende duramadım bu sefer altınlarımın içinde bin 500 TL. param vardı, 4 bilezik, 4 sarı lira, bir küçük altın vardı, bende onun içinden çektim 100 lirayı, 50'sini verdim, oda bana git arabadaki arkadaşa ver dedi ben anlamadım, ben parayı altınların içinden alırken benim arkamdan içeri girmiş görmüş nereye koyduğumu. Ben o 50 lirayı dışarıdaki adama verirken benim parayı almış" diye konuştu.

Para ve altınları hacca gitmek için biriktirdiğini söyleyen Deveci, "Ben bu parayı hacca gitmek için biriktirmiştim. İnşallah giderim dedim, e bu senede hac çıktı param yok" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Deveci'nin altınlarının çalınmasıyla ilgili, 3 yıl önce T.D. isimli şahsın yakalanarak mahkemeye çıkarıldığı ancak serbest kaldığı daha sonra ise başka bir suçtan tutuklandığı öğrenildi.

Hac Parası Çalınan Kadına Hacca Gitme Hakkı Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Hac Parası Çalınan Kadına Hacca Gitme Hakkı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement