Hak-İş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hak-İş Açıklaması

Hak-İş Konfederasyonunun, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiği ve Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından biri olmayı sürdürdüğü belirtildi.

01.08.2016 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonunun, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiği ve Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından biri olmayı sürdürdüğü belirtildi.

Konfederasyondan yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikalı işçi istatistiklerinin açıklandığı anımsatıldı.

Bu istatistiğe göre, Türkiye'de kayıtlı 13 milyon 38 bin 351 işçiden 1 milyon 499 bin 870'inin sendikalı olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konfederasyonumuz Hak-İş'in 20 sendikamız ile toplam üye sayısı 447 bin 930 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 11 bin 388 artıran Konfederasyonumuzun üye sayısı, Kıbrıs Kamu-Sen'in üye sayısı da (2 bin 600) eklendiğinde, 450 bin 530 olarak tespit edildi. İstikrarlı bir şekilde büyümesini devam ettiren Konfederasyonumuz, Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından biri olmayı sürdürüyor. Konfederasyonumuza üye sendikalardan 18'i yüzde 1 barajının üzerinde olup, sadece 3 sendikamız yüzde 1 barajını yakalayamamıştır."

Açıklamada, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın, "Bütün emekçilere ulaşma mecburiyetimizin olduğunu biliyoruz. Erdemli bir sendikacılık için bütün iş kollarında çalışan işçileri Hak-İş'e, sendikalarımıza üye olmaya davet ediyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. İlkeli, onurlu, sorumlu ve erdemli bir sendikacılık için gelin hep birlikte gür bir sesle 'gücümüz örgütlülüğümüz.' diyelim." ifadelerine de yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-İş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement